Lenovo E1, T1 a T1 Pro: robotické vysávače za dostupnú cenu

Trh robotických vysávačov obohatila značka Lenovo. Okrem základného modelu ponúka aj vysávač s dokovacou stanicou, ktorá služi aj ako automatická smetná nádoba.

Xiaomi, iRobot, Samsung a ďalší výrobcovia robotických vysávačov majú novú konkurenciu. Lenovo na Slovensko prinieslo trojicu modelov, ktoré by mohli na trhu významne zamiešať karty. Okrem vysávania dokážu aj mopovať. 

Všetky môžete jednoducho ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorej funkcie poznáme napríklad z vysávačov značky iRobot. Stačí zariadenie pripojiť na domácu Wi-Fi sieť a spárovať s aplikáciou. 

K dispozícii máte vysávanie len konkrétneho priestoru alebo celej plochy, pridáte si virtuálne steny, ktoré vysávač neprekročí a nastavíte si plán upratovania v konkrétne dni a hodiny. Po dokončení úlohy si viete na mape pozrieť, či niektoré miesta domácnosti robot nevynechal. 

Vysávače ovládate nielen cez mobilnú aplikáciu, ale aj zabudovaný LCD displej. Spolupracujú aj s hlasovým asistentom Googlu a Amazonu. Vysávačom nechýba navigačný systém, vďaka ktorému sa vedia pohybovať po domácnosti a naplánujú si celú trasu. Snímače okrajov zabezpečia, že nespadnú zo schodov.

Lenovo E1 ponúka 2600 mAh batériu, ktorá umožní až dvojhodinovú prácu na jedno nabitie. Pri nízkom stave nabitia sa zariadenie vráti do dokovacej stanice a po dobití pokračuje v práci. Lenovo T1 dostalo 5200 batériu a podľa výrobcu dokáže na jedno nabitie pracovať až 150 minút bez prestávky. 

Najvyšší model Lenovo T1 Pro sa dodáva s dokovacou stanicou s integrovaným smetným košom. Po naplnení zásobníka vysávača nečistotami sa vráti do stanice a automaticky odstráni odpad do zberného sáčku. Niekoľko týždňov sa nemusíte starať o jeho vymieňanie. 

Robotický vysávač s týmto systémom ako prvý priniesla na Slovensko firma iRobot. Jeho prémiový model S9+ sme spolu s robotickým mopom otestovali. Recenziu hľadajte pod názvom iRobot Roomba S9+ a Braava jet m6 - inteligentné duo pre náročných.

Lenovo útočí na značku iRobot najmä cenou. Základný model Lenovo E1 kúpite v slovenských obchodoch za približne 219 eur, výkonnejšie Lenovo T1 má cenovku 379 eur. Najvyšší model s automatickým vyprázdením smetnej nádoby má nastavenú cenu na 459 eur

V internetovom obchode O2 má Pro verzia dokonca atraktívnu cenovku 384 eur a model E1 tam kúpite v hotovosti za 192 eur

Zdroj: digitall.sk
 

Diskusia k článku:

Daniel Kmec24.01.2021 - 21:51 Trvalý odkaz

dobrý deň
neviem si pomôcť
mám lenovo t1 a mobil Motorola g7 plus aj Motorola one zoom ale ani na jednom neviem spojazdniť aplikáciu
modem od UPC zvláda aj 2.4 GHz aj 5 GHz, ale mobil sa vždy pripojí len na 5 GHz a tým pádom sa vysávač nepripojí
neviete mi niekto poradiť?

Celá diskusia 2 príspevky