iRobot uviedol novú sériu Roomba i3 so stanicou Clean Base

Firma iRobot priniesla na slovenský trh novú sériu robotických vysávačov, ktorá nahrádza obľúbený rad 900. Nechýba model s automatickou vyprázdňovacou stanicou. Celé mesiace sa tak nemusíte starať o povysávané nečistoty a prach.

Nová Roomba i3 ponúka v porovnaní so sériou 600 10x výkonnejšie vysávanie a neustály prístup k novým funkciám robota cez automatické softvérové aktualizácie. Pomocou technológie iRobot Genius Home Intelligence sa naučí zvyklosti pri upratovaní a navrhne plány čistenia, ktoré budú vyhovovať vašiim potrebám. 

Odporučí vám napríklad aj intenzívnejšie čistenie počas alergickej sezóny. Pokiaľ nájde vďaka technológii Dirt Detect výrazne znečistené miesto, bude ho vysávať do tej doby, kým nebude úplne čisté. 

Novinka disponuje vrchnou časťou z odolnej textílie, ktorá minimalizuje odtlačky prstov a zachytáva menej prachu. Ovládacie prvky sa tiež prispôsobili novému dizajnu. Svetelný indikátor sa zmenil na nenápadný krúžok, ktorý je neviditeľný a rozsvieti sa iba vtedy, keď je robot aktívny.

Roomba i3 čistí všetky povrchy v domácnosti, teda dlažbu, drevené podlahy aj koberce. Disponuje inteligentnou navigáciou, vďaka čomu sa pohybuje lineárne a logicky. Plne nabitá vysáva až 75 minút. Ak je to potrebné, nabije sa a pokračuje tam, kde skončila, až kým nie je povysávaná celá domácnosť.

Hlavné kefy série i3 sú gumené a odolné voči namotávaniu vlasov. Minimalizujú tak čas strávený údržbou robota a ušetria zdĺhavé odmotávanie vlasov a chlpov, ako je to pri štetinových kefách. Malá bočná kefka sa postará o dôkladné vymetanie nečistôt pozdĺž stien a nábytku.

 Vylepšením prešli aj senzory nárazníka. Nové reaktívne senzory upozornia robot na znížené miesta, na ktorých by sa mohol zaseknúť. Vycúva a pokračuje ďalej vo vysávaní. Vysokoúčinný filter zachytí 99 % peľu, plesní, roztočov a alergénov zo srsti mačiek a psov. 

Aj Roomba série i3 podporuje technológiu Imprint Link. Vďaka nej povie Roomba po skončení vysávania mopu Braava jet m6, že môže začať mopovať. Všetko si viete nastaviť v podarenej mobilnej aplikácii iRobot Home. Po spárovaní so zariadeniami s podporou Alexa alebo Google bude možné ovládať Roombu série i3 iba pomocou hlasových povelov. 

V septembri 2021 pribudne do Roomby série i3 funkcia mapovania a výberu miestností, ktoré sa majú vysávať. Takisto technológia iRobot Genius bude vylepšená o exkluzívnu funkciu. Na základe lokalizačných služieb sa vysávanie spustí v momente, keď opustíte svoju domácnosť.

Tak, ako pri všetkých robotoch značky iRobot, aj pri kúpe novej série i3 získate automaticky nadštandardné servisné služby iServis Premium. Téme sme sa venovali v tomto článku

Robotický vysávač Roomba i3 za 459 € a Roomba i3+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base za 649 € sú dostupné vo vybraných obchodoch a cez e-shop.irobot.sk.

Naše skúsenosti s robotickým vysávačom Roomba S9+ a prémiovým mopom jeta m6 si môžete prečítať v recenzii s názvom iRobot Roomba S9+ a Braava jet m6 - inteligentné duo pre náročných. Na používanie robotických pomocníkov v domácnosti sa zvyká veľmi rýchlo. Čas, ktorý ste predtým venovali upratovaniu, tak ušetríte na vlastné, zaujímavejšie aktivity, prípadne oddych. Sama používam doma robotický vysávač iRobot i7 so stanicou Clean Base a mop Braava jet m6, a nemenila by som. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu