Huawei sa neplánuje vzdať svojej divízie smartfónov

Agentúra Reuters priniesla neoficiálne správy o tom, že čínsky výrobca údajne zvažuje predaj top modelov série P a Mate. Huawei tvrdenia popiera a chce aj naďalej prinášať smartfóny špičkovej kvality.

Zhruba v polovici októbra sa objavili správy agentúry Reuters o tom, že Huawei rokuje o predaji svojej dcérskej značky Honor. Po viacerých únikoch sa ukázali ako pravdivé a Honor je už nezávislou značkou. Ambície má vystihovať slogan Go Beyond.

Teraz Reuters prišla s tvrdením, že čínsky výrobca chce údajne s predajmi svojho vlastníctva pokračovať. Agentúra odkazovala konkrétne na top modely série P a Mate, ktorých sa chce údajne Huawei týmto štýlom zbaviť. 

Výrobca na správy rýchlo reagoval a vydal pre čínske médiá stanovisko, v ktorom ubezpečil, že podobný predaj nehrozí. Firma sa svojho podnikania v oblasti smartfónov nemieni vzdať a chce aj naďalej prinášať smartfóny špičkovej kvality. Konkrétny plán, ako tento cieľ dosiahnuť zatiaľ nie je známy. Huawei totiž pre svoje top modely stále nemá dodávateľa čipov. 

Aj naďalej platia reštrikcie zo strany USA, ktoré vstúpili do platnosti počas úradovania Donalda Trumpa. Huawei pripravili o Google Služby, ale aj o dodávateľov dôležitých súčiastok. Novozvolený prezident Joe Biden sa tejto problematike zatiaľ nevenoval a jeho postoj voči Číne na teraz zostáva otázny. 

Zdroj: thepaper.cn


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu