Huawei naďalej pracuje na svojej nezávislosti od USA

Obchodná vojna USA a Číny sa ťahá už takmer rok. Rozsah obmedzení je rôzny a Huawei trpí najmä závislosťou na amerických dodávateľoch hardvéru. Podľa najnovších informácií sa to chystá zmeniť.

Google požiadal o licenciu na obnovenie obchodu s Huawei, no situácia stále nie je vyriešená a ťahá sa už od minulého roka. Čínsky výrobca je aj naďalej ochromený sankciami americkej vlády, ktoré mu bránia v obchodovaní s viacerými partnermi. 

Aj preto nie je prekvapením, že Huawei interne pracuje na riešeniach, ktoré by mu pomohli znížiť závislosť od amerických výrobcov. Podľa portálu Digitimes sa momentálne zameriava na vývoj a výrobu vlastných čipov. 

Nezávislosť základných technológií Huaweiu by mohla byť zároveň výzvou pre zásoby niektorých taiwanských firiem. Podľa nepotvrdených informácií by mohli posilniť Huawei dodávaním čipov na ovládanie displeja, senzorov, čipov na bezdrôtový prenos alebo rôznych analógových riešení. Zatiaľ má ísť iba o základné súčiastky. 

Výsledky snahy o nezávislosť Huawei zatiaľ demonštroval vlastnými procesormi a AI čipmi. V druhom štvrťroku 2020 sa chystá priniesť aj svoje bezdrôtové čipy. 

Zdroj: Digitimes


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu