Huawei láka na nový model série Nova. Preméru bude mať 21. októbra

Už len niekoľko dní nás delí od uvedenia nového smartfónu, ktoý sa bude predávať aj na Slovensku. Presný model výrobca neprezradil, len spomenul rad Huawei Nova.

Smartfóny radu Nova vždy patrili medzi zariadenia s prémiovým dizajnom aj výbavou, ktorú si požičali od vlajkových modelov série Huawei P. Zákazníkom tak ponúkali najmodernejšie technologické inovácie, ale za dostupnejšiu cenu. 

Je pravdepodobné, že inak tomu nebude ani pri očakávanej novinke, pretože Huawei už skôr prezradil, že čoskoro príde s novým modelom, ktorý prinesie úplne nový pohľad na vlajkovú loď. Na globálne uvedenie láka Huawei aj na Facebookovom účte, kde pripomína, že najnovší inteligentný telefón už klope na dvere. 

Špekuluje sa, že pôjde o novinku radu Huawei Nova 9, ktorá mala premiéru na čínskom trhu už dávnejšie. Pokiaľ sa dohady potvrdia, nový smartfón prinesie čipset Snapdragon 778G, 120 Hz OLED displej, 32 Mpix prednú kameru a zostavu zadných fotoaparátov, ktorú bude tvoriť hlavný 50 Mpix, širokouhlý 8 Mpix a dva 2 Mpix senzory. Nova 9 ponúka 66 W rýchle nabíjanie, Pro verzia sa pýši 100 W nabíjaním. 

Event sa uskutoční vo štvrtok 21. októbra vo Viedni a nebude na ňom chýbať ani zástupca našej redakcie. Môžete sa tak tešiť na prvé dojmy a živé fotografie. 

Zdroj: facebook.com/HuaweiMobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu