Huawei čoskoro uvedie na globálnom trhu nový smartfón série Nova

Huawei prezradil, že sa blíži globálne uvedenie nového modelu radu Huawei Nova, ktorý ukáže úplne nový pohľad na vlajkovú loď výrobcu.

Huawei stratou licencie na Google služby výrazne klesol v predajoch svojich mobilných zariadení. Spoločnosť na to reagovala vývojom vlastného operačnného systému HarmonyOS, ktorý beží v nových smartfónoch a tabletoch. 

Prvým modelom predávaným u nás je výborne vybavený tablet Huawei MatePad 11 (základné info). Onedlho spoznáme novinku série Huawei Nova, premiéra je naplánovaná na 21. októbra. O jej výbave sme sa zatiaľ nič oficiálne nedozvedeli. 

Smartfóny radu Nova vždy patrili medzi zariadenia s prémiovým dizajnom aj výbavou, ktorú si požičali od vlajkových modelov série Huawei P. Je pravdepodobné, že inak tomu nebude ani pri očakávanej novinke a môžeme sa tešiť na najmodernejšie technologické inovácie. 

Výrobca iba prezradil, že séria Huawei Nova, ktorá je na globálnom trhu už šiesty rok, čoskoro príde s novým modelom, a predstaví úplne nový pohľad na vlajkovú loď výrobcu. 

V septembri Huawei na domácom trhu predstavil dva modely Nova 9 a Nova 9 Pro, ktoré spája čipset Snapdragon 778G, 120 Hz OLED displej, 32 Mpix predná kamera a zostava zadných fotoaparátov, ktorú tvorí hlavný 50 Mpix, širokouhlý 8 Mpix a dva 2 Mpix senzory. Nova 9 ponúka 66 W rýchle nabíjanie, Pro verzia sa pýši 100 W nabíjaním. 

Čo všetko pripravovaný globálny model ponúkne a či bude vychádzať zo smartfónu Huawei Nova 9, sa dozvieme 21. októbra.

Zdroj: Huawei

Diskusia k článku:

Začať diskusiu