Huawei FreeBuds Pro 3 - naozaj vydarené slúchadlá

Recenzia úplne bezdrôtových slúchadiel, ktoré ponúknu výborný zvuk s kvalitným potlačením okolitých ruchov, bezproblémové prepínanie medzi dvomi zariadeniami a slušnú výdrž na jedno nabitie.

Pred rokom v lete sme zverejnili recenziu predchádzajúcej generácie Huawei FreeBuds Pro 2, v ktorej sme pochválili vylepšený zvuk a výborné ANC (Active Noise Canceling). Na jeseň tohto roka prišiel ich nástupca s trojkou v názve. 

Ak sa zdalo, že sa toho už veľa vylepšiť nedá, výrobca presvedčil, že pri vývoji nových prémiových slúchadiel zapracoval a priniesol ešte lepší model než vlani. Ich používanie počas niekoľkotýždňového testovania bolo veľmi príjemné a len nerada ich budem vracať. 

Základné parametre:

Rozmery slúchadla 29 x 22 x 24 mm, rozmery puzdra 66 x 47 x 25 mm, hmotnosť slúchadla 5,8 g, hmotnosť puzdra 46 g, 11 mm menič, batéria 55 mAh, batéria v puzdre 510 mAh, výdrž 4,5 hodiny s ANC, 6,5 hodiny bez ANC, dotykové ovládanie, Bluetooth 5.2, frekvenčný rozsah 14 Hz ~ 48 kHz, IP54 (iba slúchadlá), nabíjanie puzdra cez USB-C alebo bezdrôtovo.

Obsah balenia:

Slúchadlá, nabíjacie puzdro, 4 veľkosti silikónových štuplov do uší, USB-C kábel, dokumenty.

Dizajn ochranného puzdra, ktoré slúži na nabíjanie dvojice slúchadiel, sa výrazne nezmenil. Opäť tu máme ovál s logom Huawei v obdĺžniku. Ten poslúži aj ako zrkadlo, čo možno ocenia ženy pri rýchlej kontrole a úprave svojho vzhľadu. Hmotnosť sa o niekoľko gramov znížila, ale pri používaní rozdiel zrejme nepostrehnete. 

Krabička má magnetický uzáver, ktorý drží na svojom mieste pevne a nemusíte sa obávať náhodného otvorenia. Vyberanie slúchadiel z puzdra je jednoduché a rýchle, nemusíte ich nijak "dolovať". Stačí ukazovákom jemne slúchadlo zozadu posunúť smerom dopredu, palcom prichytiť a vytiahnuť. 

Hmotnosť slúchadla sa medzigeneračne nezmenila, ostal aj dizajn a spôsob ovládania gestami. Štuplová konštrukcia je veľmi pohodlná a ani niekoľkohodinové nosenie mi nepôsobilo problémy či nepríjemné pocity v uchu. 

Súčasťou balenia sú štyri silikónové nástavce v rôznych veľkostiach, takže si určite vyberiete tie správne. Svoju voľbu si viete overiť pomocou testu vhodnosti nástavcov v mobilnej aplikácii Huawei AI Life, ktorá slúži na párovanie a ovládanie slúchadiel. 

Výber správnej veľkosti nepodceňujte, závisí od toho kvalita samotného zvuku aj sila potlačenia hluku z okolia pri zapnutej funkcii ANC. Dobre padnúci nástavec dokáže blokovať okolité zvuky oveľa efektívnejšie. 

Slúchadlá disponujú certifikáciou odolnosti IP54, takže zvládnu prašné prostredie i ošplechnutie vodou či pot. Samotné nabíjacie puzdro ale certifikáciu nemá, na to pozor. Krátka hranatá nožička slúchadiel opäť slúži na ovládanie dotykom a gestami. 

V mobilnej aplikácii si zvolíte akcie, ktoré sa vykonajú pri zoštipnutí, zoštipnutí a podržaní alebo potiahnutí. Ja som si na potiahnutie nastavila ovládanie hlasitosti, fungovalo to veľmi dobre. Zoštipnutie a súčasné podržanie mi aktivovalo a rušilo ANC, a zapínalo režim vnímania okolia.

To je vhodné vtedy, ak chcete zostať v spojení s okolím, či už v kancelárii s kolegami, aby vám neunikol hovor alebo na ulici, keď potrebujete počuť autá či električky. Prepínanie režimov je jednoduché a rýchle. 

Huawei FreeBuds Pro 3 využívajú inovatívnu technológiu, ktorá posúva úroveň zvuku slúchadiel opäť vyššie. Či už počúvate obľúbenú hudbu, audioknihy alebo ich využívate na Bluetooth hovory, môžete sa spoľahnúť na kvalitný zvuk. Jediným problémom môže byť silný vietor, vtedy môže mať druhá strana problém s čistým hlasom a pri behu a zapnutom ambientnom režime vám vietor bude občas narúšať počúvanie hudby. 

Slúchadlá sú poháňané Hi-Res zvukovým systémom s duálnym meničom, vďaka ktorému je oneskorenie zvuku minimálne až nepostrehnuteľné, či už je na úrovni 48 kHz alebo 14 Hz. Slúchadlá podporujú kodeky L2HC 2.0 a LDAC, pochváliť sa môžu certifikáciou HWA a Hi-Res Audio Wireless, vďaka čomu poskytujú zvuk vo vysokom rozlíšení, s bohatými detailmi. 

Na svoje si prídu aj milovníci basov. Nedá sa to síce porovnať s náhlavnými slúchadlami, ale v tejto triede sú dostatočné. Špeciálny algoritmus zisťuje úroveň hlasitosti, analyzuje tvar zvukovodu a stav nosenia v reálnom čase, a prispôsobuje tomu optimálnu úroveň zvuku a nastavenia ekvalizéra. 

Aktívne potlačenie okolitých ruchov je podľa výrobcu vylepšené proti predchodcovi o 5 dB. Inteligentné ANC 3.0 a adaptívny ekvalizér zabezpečia to najvhodnejšie nastavenie pri počúvaní podľa aktuálne prehrávaného obsahu. 

Výbornou funkciou je možnosť pripojiť slúchadlá k dvom zariadeniam naraz, pričom automaticky sa prepínajú podľa aktuálneho zvukového výstupu. Ak ich mám pripojené napríklad k smartfónu aj notebooku, na ktorom pozerám YouTube, pri hovore sa mi automaticky presunie do slúchadiel zvuk z telefónu a prijmem hovor. Po jeho ukončení sa slúchadlá samé pripoja opäť k notebooku a pokračujú v prehrávaní. Funguje to aj v kombinácii Android + Apple zariadenia. 

Štandardná výdrž na jedno nabitie je podľa výrobcu až 31 hodín s dobíjaním z puzdra, samotné slúchadlá zvládnu približne 6,5 hodiny prehrávania bez zapnutého ANC. Ak si zvolíte potlačenie okolitých ruchov, výdrž sa skráti o približne dve hodiny.

Dobíjacie puzdro viete nabiť dodávaným USB-C káblom alebo aj bezdrôtovo, nabíjačkou so štandardom Qi. O stave nabíjania vás informuje malá LED dióda na prednej strane puzdra. Pri plnom nabití svieti na zeleno. Samotné nabitie puzdra cez USB-C kábel trvá približne hodinu. 

Orientačná cena: 199 eur

Výhody:

+ kompaktné rozmery

+ nízka hmotnosť slúchadiel

+ pohodlné nosenie

+ kvalitný zvuk

+ podpora Hi-Res zvuku

+ výborné potlačenie okolitých ruchov

+ široké možnosti nastavenia cez mobilnú aplikáciu

+ ovládanie gestami vrátanie ovládania hlasitosti

+ rýchle a jednoduché párovanie

+ pripojenie k dvom zariadeniam naraz s automatickým prepínaním

+ bezdrôtové nabíjanie

Nevýhody:

- aplikáciu Huawei AI Life je potrebné pre OS Android stiahnuť z AppGallery

- aplikácia nemá vlastný widget na domácu obrazovku

Záver

Huawei FreeBuds Pro 3 sú dvestoeurové TWS slúchadlá s kvalitným zvukom a výborným aktívnym potlačením okolitých ruchov. Veľmi dobre zvládajú automatické prepínanie medzi dvomi zariadeniami, ani nemusia byť značky Huawei alebo Honor. Slúchadlá sú ľahké, pohodlné ani pri dlhšom nosení (pri správnej voľbe veľkosti nástavca) vás nebudú tlačiť. Ovládanie gestami je spoľahlivé a ak si všetko nastavíte podľa vlastných preferencií, do mobilnej apky ani nemusíte vstupovať. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu