Huawei FreeBuds 5i: TWS slúchadlá s ANC a certifikáciou Hi-Res

Ďalšia generácia úplne bezdrôtových slúchadiel so štuplovou konštrukciou ponúka zvuk vo vysokom rozlíšení a pri dobíjaní z puzdra až 28-hodinovú výdrž.

Slúchadlá Huawei FreeBuds 5i sú nástupcom úspešného a cenovo dostupného modelu z roku 2021. Recenziu predchádzajúcej generácie si môžete prečítať v článku Huawei FreeBuds 4i: slúchadlá s kvalitným ANC za babku.

Základné parametre:

Rozmery slúchadla 31 x 22 x 24 mm, hmotnosť 4,9 g, rozmery puzdra 48 x 62 x 27 mm, hmotnosť 34 g, batéria v slúchadle 55 mAh, batéria v puzdre 410 mAh, výdrž až 6 hodín s ANC, pri dobíjaní až 28 hodín (bez ANC), 10 mm menič, aktívne potlačenie hluku do 41 dB, transparentný režim, dotykové ovládanie, Bluetooth 5.2, dual párovanie, IP54, kompatibilita s Androidom a iOS. 

Huawei FreeBuds 5i prinášajú takmer nezmenený dizajn, sú mierne kratšie než FreeBuds 4i a o 11 % ľahšie. Jedno slúchadlo váži 4,9 gramov, čo oceníte pri dlhodobom nosení. 10 mm meniče sa veľkosťou nezmenili, na výber ostáva trojica gumených nástavcov. 

Novinka, ktorá sa dostane aj na náš trh, láka zvukom vo vysokom rozlíšení s certifikáciou Hi-Res Audio Wireless. Nechýba funkcia potlačenia okolitých ruchov (ANC), intenzita sa prispôsobuje zvukom okolia. Rozdielne odrušenie je pre hlučnú vlakovú stanicu, ulicu, kanceláriu alebo tichší domov. Pri hovoroch sa pre zreteľný hlas využíva umelá inteligencia s algoritmami neurónovej siete. 

Režimy a iné funkcie si nastavíte v mobilnej aplikácii AI Life, ktorá je určená aj na správu zariadení pripojených k slúchadlám a na prepínanie medzi nimi. FreeBuds 5i môžete mať pripojené k dvom zariadeniam naraz, takže ak pozeráte napríklad na notebooku video a zazvoní vám telefón, môžete hovor prijať dvojitým ťuknutím na nožičku slúchadla a po jeho skončení pokračovať v sledovaní videa na notebooku.

Dotykové ovládanie môžete využiť aj pri snímaní selfie na diaľku. Dvojité poklepanie slúži ako spúšť predného fotoaparátu. Podmienkou je nadstavba EMUI 12 a novšia. Poteší, že potiahnutím nahor alebo nadol po konštrukcii slúchadla ovládate hlasitosť prehrávania. Vďaka certifikácii IP54 neuškodí slúchadlám jemný dážď ani pot. 

Výdrž na jedno nabitie sa líši podľa aktivovanej funkcie potlačenia hluku. Pri vypnutom ANC je výrobcom udávaná výdrž 7,5 hodiny, so zapnutou funkciou sa skráti na približne 6 hodín. Pri dobíjaní z puzdra je bez ANC maximom 28 hodín.

Huawei FreeBuds 5i sa predávajú v troch farbách - Blue, Nebula Black a Ceramic White. Na českom trhu sú už oficiálne dostupné, na uvedenie na Slovensku sa zatiaľ čaká. Cena je približne 99 eur

Zdroj: consumer.huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu