Huawei FreeBuds 5: netradičný dizajn, prémiový zvuk s ANC

Nedávno uvedené úplne bezdrôtové slúchadlá Huawei si nepomýlite s žiadnym iným modelom. Už na prvý pohľad zaujmú futuristickým dizajnom a po pripojení k smartfónu alebo inému zariadeniu vás očaria perfektným zvukom.

Huawei FreeBuds 5 ponúkajú úplne nový aerodynamický tvar s futuristickým vzhľadom v tvare kvapky. Slúchadlá prinášajú silný akustický výkon vďaka inovatívnemu samostatnému reproduktoru, batériovému modulu a rozloženiu riadiacej dosky. 

Kvalita zvuku potvrdená certifikáciou

Ich hlavnou devízou je kvalitná zvuková reprodukcia. Ide o prvé open-fit slúchadlá, ktoré získali certifikáciu HWA a Hi-Res Audio Wireless, podporujú dynamický prenos zvuku od 144 kb/s do 960 kb/s. Dokážu dynamicky optimalizovať prenosovú rýchlosť v reálnom čase v závislosti od sieťového prostredia, s cieľom dosiahnuť rovnováhu medzi kvalitou zvuku a plynulým prehrávaním.

Slúchadlá tiež podporujú kódovanie zvuku Huawei L2HC a LDAC HD, vďaka čomu môžu prenášať HD zvuk v ekosystémoch HarmonyOS aj Android. Navyše novinka podporuje bleskurýchly prenos zvuku, ktorý je kvalitnejší než CD - vzorkovacia frekvencia dosahuje 96 kHz/24 bitov s rýchlosťou až 960 - 990 kb/s, čo vytvára autentický zvuk s čistým vykreslením detailov.

Personalizovaný audio zážitok so širokopásmovým adaptívnym ekvalizérom

Vďaka vylepšenému algoritmu optimalizácie v reálnom čase v ultra širokom frekvenčnom rozsahu dokážu slúchadlá FreeBuds 5 v reálnom čase rozpoznať zvuk odrazený od zvukovodu pomocou vysoko citlivého mikrofónu v uchu. Vďaka tomuto algoritmu slúchadlá pri prehrávaní hudby poskytujú personalizované nastavenia v celom rozsahu od 100 Hz do 2000 Hz, a to v priebehu dvoch sekúnd. 

Huawei FreeBuds 5 prinášajú viacero možností nastavenia ekvalizéra, takže si môžete ľubovoľne upraviť nastavenia zvuku, či zvoliť režim zosilnenia basov alebo zosilnenia výšok podľa svojich preferencií. Ekvalizér umožňuje voľné nastavenie 10 frekvenčných pásiem, vďaka čomu si vytvoríte vlastný štýl počúvania.

Na svoje si prídu aj milovníci basov. Slúchadlá sú vybavené ultramagnetickým dynamickým meničom poháňaným dvojitými prstencovými magnetmi a membránou s priemerom 11 mm, vďaka čomu poskytujú skvelý basový zážitok, silný akustický výkon, veľké amplitúdy a vynikajúcu prechodovú odozvu.

Slúchadlá, ktorým nič neunikne 

FreeBuds 5 majú vylepšenú schopnosť snímania zvuku z mikrofónu. V praxi to znamená, že každé slúchadlo je vybavené tromi vysoko citlivými mikrofónmi, ktoré zachytávajú okolitý hluk presnejšie ako riešenie potlačenia hluku s dvoma mikrofónmi, ktoré sa pri TWS slúchadlách bežne používa. 

Technológia rušenia okolitého hluku (ANC) slúchadiel poskytuje prispôsobenú amplitúdu potlačenia hluku, ktorá nevyvíja tlak na ucho a zaručuje pohodlnejšie nosenie. FreeBuds 5 dokážu rýchlo rozpoznať okolitý hluk a automaticky prepínať medzi rôznymi režimami potlačenia hluku. 

Po zapnutí inteligentného dynamického ANC sa slúchadlá automaticky prepnú do všeobecného režimu, keď sa nachádzate v prostredí s nízkym/stredným hlukom, napríklad v kaviarni. Naopak, ak sa nachádzate v tichom prostredí, napríklad v knižnici, aktivuje sa režim Cozy, ktorý odstráni nežiaduci hluk strojov, ako sú klimatizácie či počítače.

Článok vznikol v rámci spolupráce s firmou Huawei. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu