Huawei FreeBuds 5: atraktívny dizajn, kvalitný zvuk, rýchle nabíjanie

Huawei uviedol ďalšiu generáciu úplne bezdrôtových slúchadiel, ktoré prekvapia aerodynamickým dizajnom a ponúknu vylepšený zvuk aj super rýchle nabíjanie.

Najnovší prírastok v portfóliu audio zariadení prináša zaujímavý dizajn, ktorý sa podľa výrobcu v kombinácii so vzduchovou priepustnosťou lepšie prispôsobuje kontúram uší. Nosenie tak má byť oveľa pohodlnejšie. Nabíjacie puzdro je tentoraz v tvare vajíčka. 

Základné parametre:

Rozmery slúchadla: 32 x 18 x 23 mm, hmotnosť 5,4 g, rozmery puzdra: 67 x 50 x 27 mm, hmotnosť 43 gramov, inteligentné aktívne potlačenie hluku (ANC), reproduktor 11 mm, Bluetooth 5.2, batéria v slúchadle 42 mAh, batéria v puzdre 505 mAh, výdrž s deaktivovaným ANC 5 hodiny, so zapnutým ANC 3,5 hodiny, dotykové ovládanie, IP54 (slúchadlá), nabíjanie puzdra cez USB-C aj bezdrôtovo. 

Huawei FreeBuds 5 ponúkajú oproti predchádzajúcej generácii o 30 % zvýšenú nízkofrekvenčnú citlivosť. Ultra širokopásmová optimalizácia sluchu v reálnom čase zabezpečí ešte lepšie počúvanie. Samozrejmosťou je certifikácia Hi-Res Audio pre bezdrôtový prenos. Nové slúchadlá podporujú aj priestorový zvuk Audio Vivid v troch režimoch.

Inteligentná dynamická redukcia hluku s tromi mikrofónmi dokáže rýchlo identifikovať okolitý hluk a upraviť režim redukcie hluku. Trojmikrofónová redukcia sa odzrkadlí aj na vysokej kvalite hovoru, váš hlas bude jasný a hlasný. Slúchadlá sú prachotesné a odolné voči striekajúcej vode, spĺňajú certifikáciu IP54. Neuškodí im pot ani dážď. 

Rýchle nabíjanie zabezpečí dvojhodinovú prevádzku len po piatich minútach nabíjania. Celkové nabitie slúchadiel trvá asi 25 minút, na dobitie prázdneho puzdra káblom stačí 40 minút. Výdrž na jedno nabitie je približne päť hodín, pri dobíjaní z puzdra sa predĺži až na 30 hodín. Ovládanie gestami umožňuje zvýšiť a znížiť hlasitosť, prijať hovor, zapínať aktívne potlačenie okolitých ruchov a podobne. 

Huawei FreeBuds 5 sú dostupné na čínskom trhu v troch farbách Frost Silver, Ceramic White, Coral Orange za 799 čínskych juanov, čo je približne 108 eur. Európska cena bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky.

Zdroj: consumer.huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu