Huawei AppGallery má na Slovensku mesačne 180-tisíc aktívnych používateľov

Vlastný aplikačný obchod Huawei sa postupne rozrastá o nový softvér. Počet slovenských používateľov stúpol medziročne takmer na dvojnásobok. Obsahom prispievajú aj slovenskí vývojári.

Nedávno výrobca zverejnil kompletný zoznam slovenských aplikácií dostupných v Huawei AppGallery. Ide o aplikácie lokálnych vývojárov, ktoré sú plne integrované do ekosystému Huawei Mobile Services (HMS). 

Obchod Huawei AppGallery sa od svojho globálneho spustenia v apríli 2018 stihol vypracovať na tretiu najpoužívanejšiu platformu pre mobilné aplikácie na svete. Sťahovať z neho softvér môžu nielen majitelia smartfónov značky Huawei a Honor, ale aj ostatných značiek. Stačí ho nainštalovať do telefónu

Aktuálne je kvôli obchodnej vojne Číny s USA nútenou prvou voľbou pre majiteľov tzv. AG smartfónov, ktorým prepožičal svoju skratku. Označujú sa tak smartfóny bez podpory Google služieb, teda bez prístupu do Google Play. Aké má možnosti inštalácie aplikácií majiteľ takého zariadenia, sa môžete dočítať v článku Dva týždne s Huawei P40 Pro bez Google služieb

AppGallery používa v súčasnosti vyše 370 miliónov používateľov, pričom viac než 100 miliónov pripadá na oblasti mimo Číny. Platforma zaznamenáva solídny rast aj na Slovensku. Počet stiahnutí slovenskými používateľmi za tento rok sa zatiaľ vyšplhal na 215-tisíc.

Nedávno pribudla v AppGallery aplikácia IDS BK, ktorú ocenia najmä používatelia integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. Poslúži nielen na vyhľadanie vhodného spoja, ale aj na kúpu cestovného lístka. 

Čoskoro by mala pribudnúť aplikácia Telekomu plne integrovaná do ekosystému HMS. Doteraz si ju v AppGallery mohol stiahnuť len používateľ smartfónu s Google službami. Na AG smartfónoch "padala". Dá sa predpokladať, že po jej sprístupnení sa v ponuke akciových zariadení Telekomu objaví aj nejakký AG smartfón. 

V aplikačnom obchode nájdete aj hry od slovenskej spoločnosti Inlogic Software, ktorá má na konte populárne tituly ako Cat Simulator, Tennis Pro či Football Cup, pričom aplikácie distribuuje v 150 krajinách sveta naprieč piatimi kontinentmi. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Marián Petrík24.05.2020 - 10:10 Trvalý odkaz

vôbec nebudem mať problém používať nejaký mobil od huawei bez google služieb. za pár mesiacov dotiahnu aj platenie mobilom a potom mi google služby naozaj nebudú chýbať. a aplikácií v tom ich obchode bude len pribúdať.

Celá diskusia 3 príspevky