Honor Magic Earbuds - aktívne potlačenie hluku za dostupnú cenu

Recenzia true wireless slúchadiel s aktívnym potlačením hluku (ANC), priemerným zvukom a slušnou výdržou na jedno nabitie.

Možno aj vy hľadáte úplne bezdrôtové slúchadlá s čo najlepšou výbavou a nízkou cenou. Do fitka, na beh vonku alebo na počúvanie hudby počas cestovania. Aj ja som si tým prešla. Najskôr som dala šancu Mi True Wireless Earbuds od Xiaomi, recenziu si môžete prečítať tu

Patria medzia najlacnejšie, čo bolo poznať nielen na kvalite zvuku, ale najmä na komforte používania. Po asi dvoch bezproblémových týždňoch sa mi začali slúchadlá počas počúvania hudby samovoľne odpájať a pripájať, a stali sa nepoužiteľnými. Nepomohlo ani odstránenie zariadenia a opätovné pripojenie. Tak skončili v šuplíku. 

Pár dní som potom skúšala slúchadlá Galaxy Buds+ od Samsungu, a to už bol iný zážitok. Lenže pri dlhšom nosení ma tlačili v ušiach. Podrobnú recenziu sa dočítate v článku Samsung Galaxy Buds+ - zopár cenných vylepšení

Asi pred miesiacom do redakcie dorazili na test Honor Magic Earbuds v univerzálnej bielej farbe. Od tej doby sú súčasťou mojej kabelky alebo batohu, a veľakrát mi dobre poslúžili. Spríjemnili mi cestu v MHD, dodávali tú správnu energiu vo fitku a boli mojou voľbou aj pri počúvaní audio knihy pred spaním. 

Slúchadlá disponujú hybridnou technológiou aktívneho potlačenia hluku (ANC), čo oceníte práve počas cesty MHD, lietadlom alebo v hlučnej kancelárii. Vďaka zostave dvoch mikrofónov, ktoré analyzujú okolitý hluk a následne ho potláčajú, odfiltrujú Earbuds neželané okolité zvuky. 

Kombinácia troch mikrofónov veľmi dobre poslúži aj pri hovoroch, takže pokiaľ sa nachádzate v rušnom prostredí, druhá strana počuje váš hlas oveľa lepšie a čistejšie. 

Slúchadlá mi v ušiach sedia veľmi dobre a napriek štupľovému riešeniu ma ani po dvoch hodinách nosenia netlačia. Súčasťou balenia je viacero veľkostí gumových nástavcov, takže si určite vyberiete tú správnu veľkosť podľa vlastných preferencií. 

Na ovládanie poslúži dotyková plocha, ktorá umožňuje zapínať a vypínať aktívne potlačenie hluku, poslúži na pozastavenie či spustenie prehrávanej hudby a preskočenie na ďalšiu skladbu. Ťukanie na slúchadlá mi fungovalo takmer stopercentne. Najmä, keď som sa neponáhľala a ťukla dôrazne. 

Ovládanie dotykom si viete nastaviť v aplikácii AI Life (Google Play). Bohužiaľ, našla som ju iba v Google Play, v App Store sa nenachádza. K dispozícii máte dve gestá: dlhým podržaním prechádzate medzi režimami ovládania hluku. Aktivuje alebo vypne ANC alebo zapnete ambientný režim, teda prepúšťanie zvukov okolia. 

Dvojité poklepanie pozastaví a opäť spustí prehrávanú hudbu, preskočíte na ďalšiu či predchádzajúcu skladbu, prípadne zobudíte hlasového asistenta. Pre každé slúchadlo si viete nastaviť iný povel. Na dotykové ovládanie hlasitosti ale zabudnite. 

Párovanie so smartfónom prebieha jednoducho a rýchlo, a to najmä so zariadeniami Honor alebo Huawei, v ktorých beží nadstavba EMUI 10 (Magic UI 3). Stačí otvoriť puzdro v blízkosti telefónu a na obrazovke vyskočí párovacie okno. Potvrdíte pripojenie a hotovo. Slúchadlá sa nabudúce po otvorení krytu puzdra automaticky pripoja k poslednému spárovanému zariadeniu. 

Na vyskakovacom okne zároveň vidíte informáciu o úrovni nabitia batérie puzdra aj pre každé slúchadlo zvlášť. Pri párovaní s iOS musíte ísť do nastavení Bluetooth, stlačiť na nabíjacom puzdre malé párovacie tlačidlo, vybrať slúchadlá (v mojom prípade označené ako Huawei Walrus_3e68) a potvrdiť párovanie. Na widgete batérie vidíte úroveň nabitia. 

Gyroskop spolu s IR snímačom na konštrukcii slúchadla zeragistruje, keď si ho vyberiete z ucha a pozastaví prehrávanie. Po opätovnom vložení do ucha sa v prípade iOS ale automaticky prehrávanie nespustí, iba s EMUI 10, a musíte dvakrát ťuknúť na dotykovú plochu. Alebo si môžete nechať iba jedno slúchadlo a používať ho samostatne. Po vložení slúchadla do ucha sa automaticky opäť zapne.

Kvalita zvulu patrí k lepšiemu priemeru, vzhľadom na cenu jej nemám veľmi čo vytknúť. Kto má rád výrazné basy, môže byť sklamaný, ale inak som bola s reprodukciou zvuku spokojná. Vďaka technológii potlačenia hluku som sa mohla ponoriť do počúvanej hudby bez rušenia neželanými zvukmi okolia a keď som chcela vnímať okolie, stačilo dotykom prepnúť na ambientný režim. So silným vetrom si však slúchadlá neporadili, zvuk bol vetrom dosť rušený. S tým však majú problém aj drahšie modely. 

Výdržou na jedno nabitie nepatria Magic Earbuds medzi špičku, ale vzhľadom na cenu a 40 mAh batériu ponúknu očakávaný výsledok. So zapnutým ANC ponúknu približne trojhodinovú výdrž, pri vypnutom potlačení hluku sa výdrž predĺži len o pol hodiny. Dobíjaním z ochranného puzdra získate ďalších desať hodín prehrávania. Reálna hodnota záleží od úrovne nastavenej hlasitosti, úrovne okolitého hluku a podobne. 

Batériu v puzdre dobijete pomocou dodávaného USB-C kábla, pričom nabíjací proces trvá približne hodinu a pol. Po vložení vybitých slúchadiel stačí 15-minútové nabíjanie na 1,5 hodiny používania. Úroveň nabíjania indikuje malá svetelná dióda na prednej časti puzdra. 

Výhody:

+ konštrukcia

+ výborný pomer cena / výkon

+ aktívne potlačenie okolitých zvukov (ANC)

+ slušná výdrž 

+ bezproblémové párovanie

+ dotykové ovládanie - možnosti nastavení

+ kvalita hovoru

Nevýhody:

- mobilná aplikácia AI Life iba pre Android

- chýba dotykové ovládanie hlasitosti

- konkurencia ponúka dlhšiu výdrž

Orientačná cena: 109 eur

Záver

Honor Magic Earbuds sú veľmi príjemné naozaj bezdrôtové slúchadlá, ktoré za niečo vyše sto eur ponúkajú veľmi slušnú výbavu. Sú ľahké, dobre držia v ušiach, netlačia, viete si podľa potreby prepínať medzi aktívnym potlačením hluku a prepúšťaním zvukov z okolia, výborne poslúžia aj na hovory, hoci len s jedným slúchadlom. Ideálny doplnok do MHD či fitka v kompaktnom balení. Keby ponúkali dotykové ovládanie hlasitosti a apku pre iPhone, nemala by som im veľmi čo vytknúť. 

Tí náročnejší zrejme zvolia niektorý konkurenčný model, no kto sa necíti byť audiofilom a nemusí mať to najlepšie na trhu, tomu bez váhaniu Honor Magic Earbuds odporučím. Počas mesačného používania som nezaznamenala žiadny výraznejší nedostatok. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu