Honor je späť v hre. V Číne výrazne rastie a vracia sa aj na globálny trh

Po osamostatnení Honoru od materského Huawei sa značka rýchlo dostáva na popredné miesta v kategórii mobilných telefónov. Ukazuje sa tak, že to bolo dobré rozhodnutie.

Podľa posledných výsledkov nezávislej agentúry Counterpoint v júni Honoru skokovo narástol podiel na trhu v Číne až na 8,4 % , pričom v januári tohto roka to bolo iba 5,1 %. Aktuálne silný rastúci trend značky znamená aj nárast predaja v máji 38,9 % MoM a v júni tohto roku 27,5 % MoM.

Medzi hlavné faktory nárastu patrí schopnosť Honoru pokryť všetko potrebné vo vlastnej réžii. Od výskumu a vývoja, reťazca výroby, spracovania, predaja, až po marketing, servis i financovanie. Vo veľmi krátkej dobe, dal Honor dohromady vyše 30 strategických partnerstiev so svetovými špičkami, čo mu môže pomôcť stať sa opäť stabilný hráčom a vrátiť sa na globálny trh.

Pokúsi sa o to už onedlho, na 12. augusta je naplánované globálne uvedenie prémiovej série Magic3. V domácej Číne zožal výrobca úspech s nedávno predstavenými modelmi radu Honor 50, ktoré dosiahli rekordné tržby cez 500 miliónov čínskych juanov v prvej minúte spustenia predaja. 

Honor dokázal, že vie znova rásť, a to až o 20 % v priebehu 28 týždňov, čím predčil konkurenciu a prepísal tabuľky v online predajoch mobilných telefónov. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu