Séria Honor 50 prináša nový dizajn a podporu pre Google služby

Premiéra prebehla na domácom čínskom trhu, kde aj odštartoval predaj. Čoskoro však nový rad príde do ďalších krajín po celom svete vrátane Slovenska. Novinky sú zamerané najmä na fotoaparáty a nahrávanie videí.

Séria Honor 50 ponúka zaujímavý dizajn zadnej steny s novým usporiadaním fotoaparátov. Práve fotoaparáty, hlavne nahrávanie videí a zameranie na rýchle zdieľanie dôležitých životných momentov, majú byť lákadlom nových modelov. 

Keďže je značka Honor určená najmä mladým používateľom, výrobca pri vývoji nových smartfónov kládol dôraz  na nahrávanie videí, napríklad vlogov, ktoré má séria Honor 50 vďaka inovatívnemu hardvéru i softvéru posunúť na ďalšiu úroveň.  

Honor 50 Pro je vybavený duálnymi fotoaparátmi pre prednej strane. 12 Mpix kamera ponúka100° uhol a 18 mm ohniskovú vzdialenosť vhodnú pre portréty, druhý 32 Mpix fotoaparát zachytí viac detailov. Samozrejmosťou je podpora umelej inteligencie a super nočný režim. Honor 50 disponuje iba jednou 32 Mpix prednou kamerou. 

Honor 50 Pro dostal navyše šesť multi režimov pre využitie šošovky s možnosťou kombinovať prednú a zadnú kameru naraz. Vylepšenia pri nahrávaní videí sa dočkal aj zvuk. Obidve novinky ponúkajú štvoricu zadných fotoaparátov s hlavným 108 Mpix snímačom, 8 Mpix širokouhlým fotoaparátom, 2 Mpix makro a 2 Mpix bokeh kamerou. 

Medzi kľúčové špecifikácie Honor 50 patrí 6,57-palcový OLED displej a 4300 mAh batéria s rýchlym 66 W nabíjaním, Honor 50 Pro dostal 6,72'' displej a 4000 mAh batériu s ultra rýchlym 100 W nabíjaním. Obidva spája čipset Snapdragon 778 5G, 120 Hz obnovovacia frekvencia displeja, ktorý dokáže zobraziť 1,07 miliardy farieb, 8 GB RAM, až 256 GB úložisko a platforma Magic UI 4.2, ktorá beží nad Androidom 11.

Vyzerá to, že oddelenie značky Honor od materskej firmy Huawei malo svoj zmysel. Rad Honor 50 by mal na globálnom trhu podporovať GMS, teda Google služby. Honor 50 bude dostupný v štyroch farebných odtieňoch: Frost Crystal, Amber Red, Emerald Green a Midnight Black. 

Honor 50 sa v Číne predáva za 2699 CNY (približne 346 eur), Honor 50 Pro za 3699 čínskych juanov (asi 474 eur). Neskôr sa predaj rozšíri do ďalších krajín vrátane Slovenska. Postupne pripravíme o každej novinke samostatný článok typu základné info. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu