Hodinky série Huawei Watch GT 2 dostávajú aktualizáciu s viacerými novinkami

Novinky, ktoré prináša nový softvér určený pre rad inteligentných hodiniek Watch GT 2, poteší najmä majiteľov iPhonov.

Vďaka novej aktualizácii možno teraz cez aplikáciu Zdravie sťahovať a inštalovať do Watch GT 2 (recenzia) a Watch GT 2e (základné info) nové bezplatné ciferníky aj na hodinky prepojené so smartfónmi značky Apple. Vyberať si môžete zo stoviek rozličných variantov. Doteraz bola táto funkcia na telefónoch s iOS vyhradená iba pre používateľov modelu Huawei Watch GT 2 Pro (recenzia).

V nasledujúcich týždňoch budú môcť majitelia smartfónov s operačným systémom Android začať využívať aj obchod s platenými ciferníkmi. Táto možnosť je už dostupná pre majiteľov HMS smartfónov Huawei, teda takých telefónov, v ktorých nebežia Google služby. 

S novým firmvérom sa dočkala výrazných zmien aj aplikácia Počasie. Po novom hodinky graficky zobrazujú východ a západ Slnka alebo fázy Mesiaca. Ak sa nachádzate v prímorskej oblasti, tak aj informácie o prílive a odlive. Aplikácia Barometer zase dokáže varovať pred rizikovým počasím.

Dôležitú novinku prináša pre najvyšší model Watch GT 2 Pro firmvér s označením 11.0.4.28. Ide o kontinuálne meranie hodnoty saturáciu krvi kyslíkom - SpO2. Hodinky tak po nastavení používateľom automaticky zaznamenávajú hladinu kyslíka v krvi po celý deň. Táto novinka môže výrazne prispieť k včasnému varovaniu pri ochorení COVID - 19 alebo iných respiračných ochoreniach.

 
Nový firmvér bude uvoľnený počas nasledujúcich dní až týždňov. Jeho dostupnosť si môžete overiť priamo cez aplikáciu Zdravie. Aktuálnu verziu tejto aplikácie odporúča výrobca sťahovať na telefónoch s Androidom priamo z obchodu Huawei AppGallery.

V prípade hodiniek Watch GT 2 nesie nový firmvér označenie 1.0.12.12, pre športové Watch GT 2e je to verzia 1.0.7.16.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu