Huawei Watch GT 2e

Ďalšia generácia inteligentných hodiniek s dlhou výdržou na jedno nabitie, čipsetom Kirin A1, 1,39'' AMOLED displejom, GPS a odolnosťou voči vode.

Základné parametre:

OS: LiteOS

chipset: Huawei Kirin A1

rozmery: 53 x 47 x 10,8 mm 

hmotnosť: 43 gramov 

displej mm: 1,39'' (35 mm), AMOLED, 454 x 454 b., (kruh s priemerom 454 px a zobrazením 206116 px), 326 ppi

fotoaparát: nie

pamäť: 4 GB + 32 MB RAM 

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.1

ostatné: GPS, Glonass, zvýšená odolnosť voči vode (5 ATM / 50 M), snímač tepu srdca, meranie SpO2, akcelerometer, kompas, barometer, senzor osvetlenia, pravdepodobne reproduktor

batéria: 455 mAh 

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM kartu, pamäťové karty, microUSB, USB-C, Wi-Fi, pravdepodobne mikrofón

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 199 eur / apríl 2020

Spolu s novými top modelmi série P40 uviedol Huawei aj ďalšiu generáciu hodiniek Watch GT 2e. Od predchádzajúcej verzie bez prívlastku "e" sa líšia mierne zmeneným dizajnom bočných tlačidiel, pribudli niektoré športy aj meranie nasýtenie krvi kyslíkom SpO2. Dôležité hardvérové parametre ostali, novinka však prišla o možnosť telefonovať. 

Huawei watch GT 2e budú dostupné len v jednej veľkosti ciferníka, a to s 1,39-palcovou uhlopriečkou. AMOLED displej ponúka rozlíšenie 454 x 454 bodov. Vnútri opäť pracuje energeticky úsporný čipset Kirin A1. Do 4 GB úložiska sa vám zmestí dostatok hudby na počúvanie. Ovládať hudbu priamo zo zápästia ale bude možné len pri spárovaní hodiniek s androidom, na iOS stále táto možnosť chýba. 

Aj táto generácia láka na dvojtýždňovú výdrž batérie na jedno nabitie. Konečný výsledok záleží od používania. Hodinky sa starajú aj o celodenné meranie srdcového tepu, nechýba monitorovanie spánku. Integrovaná technológia Huawei TruRelax má pomôcť zmierniť stres, ale na iOS ju nenájdete. Dostupná je iba na androidoch. Samozrejmosťou je zaznamenávanie prejdených krokov, počítanie spálených kalórií a zobrazovanie notifikácií zo spárovaného smartfónu. 

Hodinky sú vodeodolné, takže s nimi môžete plávať. Spolu je dostupných 85 nastaviteľných cvičebných režimov a 15 vopred nastavených režimov vrátane ôsmich outdoorových športov (beh, chôdza, turistika, lezenie, trail running, bicyklovanie, plávanie vonku, triatlon) a siedmich indoor športov (chôdza, beh, bicyklovanie, plávanie v bazéne, voľný tréning, eliptický stroj, veslovanie). Lyžovanie stále chýba. 

Keď hodinky rozpoznajú aktivitu ako beh, chôdzu, cvičenie na eliptickom alebo veslárskom stroji, upozornia vás a vy jedným kliknutím spustíte jej zaznamenávanie. Pri vybraných športoch môžete využiť osobného trénera, ktorý vás bude sprevádzať aktivitou. Nie je dostupný v slovenčine. O možnosti telefonovať cez spárovaný telefón sa výrobca nezmienil. 

Huawei Watch GT 2e má odporúčanú cenovku 199 eur. Dostupnosť na Slovensku zatiaľ nie je vylúčená, Huawei rokuje s maloobchodnými partnermi o ich zaradení do predaja.

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu