Facebook predplatné bez reklám je už na Slovensku

Nepáči sa vám, že Facebook využíva vaše osobné informácie na cielenú reklamu? Zaplaťte si až 13 eur mesačne. Takto Meta rieši problémy s dodržiavaním nariadení Európskej únie o ochrane osobných údajov.

Možno aj vám sa už na mobile zobrazila informácia o možnosti využívať Facebook bez reklám. Meta si za to pýta 12,99 eur mesačne v prípade mobilnej aplikácie, na webovej stránke má nastavenú cenu 9,99 eur

Meta vysvetľuje tento nepopulárny krok zákonom o využívaní osobných údajov na účely reklám. Pokiaľ nechcete platiť vysoký mesačný poplatok, stále môžete Facebook používať bezplatne, ale počítajte s tým, že údaje o vašej osobe sa využijú na personalizovanú reklamu. 

Prečítajte si: Facebook a Instagram už u nás nebudú zadarmo pre každého. Kto a koľko bude platiť?

Veľa ľudí si zrejme ani neuvedomuje, koľko toho o sebe sociálnym sieťam prezrádzajú. Kým na jednej strane "bojujú" za možnosť platiť hotovosťou, pretože im vadí, že banka takto vie kde, čo a za koľko nakupujú, na druhej strane im neprekáža, čo všetko o ich osobe vedia sociálne siete či Google so zahraničnými majiteľmi, a to vďaka príspevkom, e-mailom, komentárom, zapnutej polohe a podobne. Teraz majú na výber. Za poplatok. 

Za snímky obrazovky ďakujeme Michalovi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu