EA: Battlefield 2042 nenaplnilo očakávania

Electronic Arts bilancuje finančné výsledky za posledný kvartál. Čiernou ovcou sa v nich stal ambiciózny Battlefield 2042, ktorý napokon skončil sklamaním a teraz to priznáva aj samotný vydavateľ.

Vojnová séria od EA je jednou z najväčších značiek v hernom priemysle. Posledný diel Battlefield 2042 bol veľmi ambiciózny. Po technickej stránke chcel prejsť na novú generáciu a priniesť doteraz najväčšie boje, Ako iste viete, titul napokon škaredo narazil ako u hráčov, tak u kritikov. Vyčítali mu množstvo vecí od súkromného obsahu cez zlý technický stav až po celkové nedotiahnutie viacerých aspektov hry. 

Dnes to priznáva aj Electronic Arts, ktoré má za sebou bilancovanie finančných výsledkov za posledný kvartál. Šéf štúdia Andrew Wilson sa na adresu Battlefieldu 2042 vyjadril, že jeho vydanie bolo veľkou výzvou, ktorá však nenaplnila očakávania. Vo výsledku tak štúdio DICE nezvládlo vývoj, ktorý prebiehal v ťažkých podmienkach. 

Kvôli pandémii COVID-19 totiž mnoho vývojárov pracovalo z domu a celý systém vývoja sa musel manažovať inak než obvykle. S tým súvisí aj fakt, že štúdio DICE odkladá prvú sezónu hry na leto. 

Momentálne sa chce sústrediť na jej opravy a celkové skvalitnenie herného zážitku. Jedným dychom treba dodať, že tento rok u mnohých hráčov príliš nezabodovali ani ďalšie známe série ako Far Cry 6 (recenzia) či Call of Duty: Vanguard (recenzia). 

Zdroj: seekingalpha.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu