Dxomark má nového kráľa fotomobilov. Huawei Mate 50 Pro

Ak hľadáte najlepší smartfón na fotografovanie, mali by ste sa poobzerať po vlajkovej lodi Huawei, ktorá ponúka nastaviteľnú fyzickú clonu. Novinka sa pýši najvyšším skóre v histórii rebríčka Dxomark a predbehla Pixel 7 Pro.

O metodike meraniach a výsledkoch Dxomark si môžeme myslieť všeličo, no stále patrí medzi kľúčových hráčov, ktorí ovplyvňujú svet mobilných telefónov svojim rebríčkom. Najnovšou svetovou jednotkou v kategórii fotomobil je Huawei Mate 50 Pro (základné info).

Top model prišiel na slovenský trh začiatkom októbra a ponúka špičkovú výbavu. samozrejmosťou je výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1, výborný 6,7'' OLED displej s jemným rozlíšením, 4700 mAh batéria s rýchlym 66 W nabíjaním a nechýba mu ani certifikovaná vodeodolnosť či stereo reproduktory. 

Hlavným lákadlom je však zostava fotoaparátov. Mate 50 Pro je vybavený fotoaparátom Ultra Aperture Camera, ktorý sa môže pochváliť vôbec prvou 10-úrovňovou nastaviteľnou fyzickou clonou f/1.4 - f/4.0. Prepnutie do profesionálneho režimu vám umožní manuálne upraviť hĺbku ostrosti a stupeň rozmazania. Hlavný 50 Mpix fotoaparát aj 64 Mpix periskopický teleobjektív podporujú optickú stabilizáciu obrazu. 

Vlastnosti fotoaparátov otestovali aj v Dxomark a výsledkom je prvé miesto v rebríčku so ziskom 149 bodov. O dva body predbehol Pixel 7 Pro

Za samotné fotografovanie dostal Mate 50 Pro 152 bodov, pričom experti ocenili predovšetkým široký dynamický rozsah pri fotografovaní, vysokú úroveň detailov, veľmi dobre kontrolovaný šum na fotografiách či zachovanie detailov vo všetkých rozsahoch zoomu. Za natáčanie videa dostal smartfón hodnotenie 141 bodov a za zoom 148 bodov.

Cena Huawei Mate 50 Pro je stanovená na 1299 eur, pričom v období od 6. októbra do 13. novembra získate u vybraných predajcov pri kúpe telefónu smart hodinky Huawei Watch GT 3 46 mm ako darček.

Zdroj: tlačová správa, dxomartk.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu