Dočkáme sa tento rok nového Call of Duty? Activision má prekvapivú odpoveď

Podľa viacerých únikov si mala dať séria Call of Duty v roku 2023 prestávku. Aktuálne Modern Warfare II však zaznamenalo obrovský úspech a vydavateľ zrejme hráčom nedá vydýchnuť.

Call of Duty: Modern Warfare II (recenzia) je veľkým komerčným hitom, ktorý potvrdzuje, že séria má stále obrovskú silu. Ešte pred jeho vydaním sa však začali objavovať úniky o tom, že tento rok si dá séria pauzu. Mali súvisieť s neúspechom Vanguard (recenzia) aj s tým, že Microsoft kúpil Activision Blizzard za takmer 70 miliárd dolárov

Neoficiálne informácie vtedy hovorili o tom, že Call of Duty si dá v roku 2023 prestávku. Autori vraj chcú prehodnotiť budúcnosť značky a po slabšom prijatí Vanguard nenechať nič na náhodu. S úspechom Modern Warfare II sa však zrejme všetko mení. Activision totiž prekvapil vyhlásením vo svojej finančnej správe za posledný kvartál. V nej uvádza, že aj tento rok máme očakávať plnohodnotné prémiové vydanie značky Call of Duty. 

Zatiaľ nie je jasné, či pôjde o ďalšie pokračovanie série alebo niečo iné. Úniky o absencii Call of Duty v roku 2023 totiž vystriedali ďalšie, ktoré hovoria, že by séria mohla tento rok prvýkrát dostať expanziu. Išlo by o akési rozšírenie pre aktuálne Modern Warfare II aj s kampaňou pre jedného hráča. Tá má podľa neoficiálnych zdrojov rozprávať príbeh Ghosta. Na oficiálne oznámenie si však zrejme ešte počkáme. 

Zdroj: investor.activision.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu