Dočkáme sa konečne Half-Life 3?

Leaker Tyler McVicker v minulosti priniesol niekoľko pravdivých informácií zo zákulisia Valve. Po úspechu Half-Life: Alyx pre virtuálnu realitu teraz otvoril otázku, či nás teraz čaká regulérne tretie pokračovanie série.

Half-Life 3 je nesplnený sen fanúšikov, ktorý trvá už neuveriteľných sedemnásť rokov. Presne toľko totiž ubehlo od druhého dielu tohto kultového titulu. Značka však nečakane ožila minulý rok, kedy Valve prinieslo Half-Life: Alyx, teda akúsi odbočku v sérii určenú výhradne pre VR. Po roku od vydania sa tak znova otvára otázka, dočkáme sa regulérnej tretej časti? 

S odpoveďou prišiel leaker Tyler McVicker, ktorý v minulosti priniesol niekoľko pravdivých informácií týkajúcich sa Valve. Ten tvrdí, že vydavateľ má plné ruky práce so Steam Deck: nová vrecková konzola pre hranie PC hier na cestách za atraktívnu cenu. Sústredí sa na prípravu hier určených pre tento hardvér, kde sa spomína záhadný titul s označením Citadel. 

Half-Life 3 tak naďalej zostáva utópiou, ktorá v súčasnosti nie je vo vývoji rovnako, ako žiadna iná hra z tohto vesmíru. Ak by aj na nej niekto pracoval, išlo by len o veľmi malý tím, ktorý by sa eventuálne nachádzal iba v ranných fázach vývoja. Na základe doterajších informácií je to však dosť nepravedpodobné. 

Zdroj: youtube.com 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu