Steam Deck: nová vrecková konzola pre hranie PC hier na cestách za atraktívnu cenu

Nová vrecková konzola ponúkne grafický výkon takmer na úrovni PlayStation 4. Na cestách si vďaka nej budete môcť vychutnať PC hry zo svojej Steam knižnice. Predaj začína v decembri a štartuje so zaujímavou cenovkou.

Už dlhší čas sa šepkalo o novej vreckovej konzole od Valve, ktorá sa teraz stáva realitou. Volá sa Steam Deck a ide o zariadenie podobné konzole Nintendo Switch. Pôsobí však väčšie a konzervatívnejšie. Môžete si ju zobrať na cesty a hrať hry, ktoré máte zakúpené na Steame. 

Technické špecifikácie:

Rozmery: 298 mm x 117 mm x 49mm, hmotnosť: 669 g, operačný systém: SteamOS 3.0 displej: 7” dotykový LCD s rozlíšením 1280 x 800 bodov, 60 Hz, pomer strán 16:10, procesor: AMD Zen 2 2,4 - 3,5 GHz, grafická jednotka: 8 RDNA, 1.0 - 1.6GHz (výkon 1,6 TFlops), RAM: 16 GB LPDDR5, úložisko: 64 - 512 GB, ovládač: tlačidlá A B X Y, D-pad, ľavé a pravé analógové spúšte, ľavé a pravé páčky, menu tlačidlo a 4 voliteľné klávesy s grip povrchom, HD haptická odozva, 2x trackpad, Bluetooth 5.0 (podpora pre ovládače, audio a iné príslušenstvo), Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4 a 5 GHz), stereo reproduktory, duálny mikrofón, 3,5 mm jack, USB-C, batéria s výdržou 2 - 8 hodín hrania, podpora pamäťových kariet SDXC a SDHC

Novinka je vybavená 7-palcovým dotykovým LCD displejom, dvoma páčkami, ľavou a pravou spúšťou. Nechýba ani D-pad, tlačidlá A B X Y a dvojica trackpadov. Na Steam Decku budete môcť hrať hry z vašej Steam knižnice. Vďaka výkonnému hardvéru je konzola schopná spúštať klasické počítačové tituly bez pomoci cloudu. K dispozícii bude aj možnosť zakúpiť dokovaciu stanicu, ktorá Steam Deck prepojí s televízorom. 

Srdcom konzoly je procesor od AMD s maximálnou frekvenciou 3,5 GHz. Sekunduje mu grafická jednotka s výkonom 1,6 TFlopu, ktorá je pre porovnanie takmer na úrovni PlayStation 4. Steam Deck bude pri vydaní dostupný v troch verziách, ktoré sa líšia rýchlosťou a kapacitou úložiska. 

Dostupnosť ja stanovená na december tohto roka. Momentálne si svoj kus môžete rezervovať. Ceny sú stanovené na 419 eur (64 GB, eMMC), 549 eur (256 GB, NVMe SSD) a 679 eur (512 GB, NVMe SSD). 


Zdroj: steamdeck.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu