Do systému eHranica sa môžete registrovať aj z mobilu

Príchod zo zahraničia je od 5. júla prísnejší. Každý, aj zaočkovaný človek sa musí registrovať cez formulár eHranica ešte pred prechodom hraníc. Zvládnete to aj na poslednú chvíľu, stačí vám telefón a mobilné dáta.

Od pondelka platí na Slovensku II. stupeň alert systému na hraniciach. Pri kontrolách pomáha aj armáda, pričom viacero malých priechodov ostalo zatvorených, čo skomplikovalo život najmä pendlerom. Nie je vraj dostatok ľudí, ktorí by tam kontroly vykonávali.

Podľa polície sú kontroly náhodné, ale intenzívne, a tak odporúčame mať pripravené všetky potrebné potvrdenia, ktoré od vás môžu vyžadovať. Dôležitým pravidlom, ktoré musia dodržať všetci, teda očkovaní aj neočkovaní, je registrácia pre vstup na Slovensko cez formulár eHranica

Registrovať sa môžete až 30 dní pred príchodom zo zahraničia, takže to môžete spraviť z pohodlia domova ešte pred odchodom na dovolenku. Keby ste náhodou na túto povinnosť zabudli, žiadny stres. Nemusíte mať potvrdenie vytlačené, stačí ho ukázať v mobile.

Registrácia vám zaberie len pár minút, ale nezabudnite, že budete potrebovať pripojenie na internet. Ak ste v čase vypĺňania formulára v zahraničí a nemáte v blízkosti voľnú Wi-Fi sieť, zrejme budete musieť použiť roamingové dáta. 

Formulár nájdete na webe korona.gov.sk takmer na konci stránky. Kliknite na zelené políčko Vyplňte formulár ehranica, zadajte krajinu, z ktorej prichádzate (pridať môžete aj viacero krajín) a stlačte Pokračovať. Tu vás čaká množstvo koloniek, ktoré treba vyplniť. Pripravte si rodné číslo, kontaktné údaje aj adresu, na ktorej sa budete zdržiavať počas prípadnej izolácie. 

Po odoslaní vyplneného formulára je registrácia dokončená, o čom dostanete aj e-mail a informačnú SMS správu na číslo, ktoré ste zadali pri vypĺňaní. 

Na hraniciach od vás môžu vyžadovať aj potvrdenie o očkovaní, ktoré môžete mať uložené v mobile alebo v aplikácii GreenPass. Informácie o nej sme vám priniesli v článku Štátna apka GreenPass dostupná pre Android a iOS.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu