CD Projekt pripravuje tri nové hry zo sveta Zaklínača, pokračovanie Cyberpunku aj novú značku

Odvážne plány poľského štúdia zahŕňajú niekoľko veľkých titulov. V najblIžších rokoch nás čaká poriadna dávka zo sveta Zaklínača, ambiciózne pokračovanie Cyberpunku 2077 aj úplne nová značka.

Poľské štúdio CD Projekt RED má za sebou tlačovú konferenciu, v ktorej predstavilo budúcnosť. Podľa predpokladov sa ponesie najmä v znamení Zaklínača a Cyberpunku 2077. Prekvapením je však počet projektov, ktoré štúdio plánuje.. 

Ku každému z nich sme sa dozvedeli zopár základných informácií. Čakať môžeme hru s kódovým označením Project Sirius od štúdia The Melass Flood, ktoré patrí pod CD Projekt. Ide o autorov menších hier ako The Flame in the Flood alebo Drake Hollow. Pripravujú novinku vo svete Zaklínača, ktorá má osloviť širšie publikum. Jej súčasťou bude hra pre jedného hráča aj multiplayer. 

Oznámený bol aj Project Polaris, čo je kódový názov pre označenie hry z novej ságy Zaklínača. Súčasťou budú rovnako ako vlani tri veľké hry, ktoré rozšíria vesmír značky a CD Projekt RED ich chce vydať počas šesťročného cyklu. Nová hra Zaklínač tak príde každé 2 roky. Aby toho nebolo málo, dočkáme sa aj ďalšej hry zo sveta Zaklínača, zatiaľ s interným názvom Project Canis Majoris

 

Má ísť o plnohodnotný titul na Unreal Engine 5, ktorý vyvíja externé štúdio pod dohľadom skúsených vývojárov. Na ocot nezostanú ani fanúšikovia Cyberpunku 2077, ktorých čaká Project Orion. Pôjde o plnohodnotné pokračovanie značky, o ktoré sa postará CD PROJEKT RED North America.

Poslednou novinkou v najbližších rokoch bude aj nová značka. Zatiaľ nesie kódový názov Hadar a nejde o žiadnu predlohu. CD Projekt RED pri nej bude prvýkrát vyvíjať celý vesmír značky od nuly. Práca na konceptoch začala ešte v roku 2021 a hra je ďalej vo vývoji. CD Projekt RED si od nej do budúcna sľubuje založenie tretieho produktového radu popri Zaklínačovi a Cyberpunku. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu