Cyberpunk 2077 dostáva nextgen aktualizáciu na PS5 a Xbox Series X

Cyberpunk 2077 na konzolách PS5 a Xbox Series X konečne ponúkne podporu ray tracingu, opraví množstvo chýb a rapídne zlepší vizuál. Vyskúšať si ho môžete zadarmo v trial verzii.

CD Projekt Red oznámil návrat akčného RPG Cyberpunk 2077, ktoré sa konečne dostáva aj na aktuálne konzoly PS5 (recenzia) a Xbox Series X (recenzia).  To všetko vďaka masívnej aktualizácii s názvom Patch 1.5, ktorá má podľa viacerých zdrojov až 50 GB. 

Opravuje množstvo chýb, ale hlavne prenáša hru do novej generácie. Pridáva jej veľa grafických prvkov a vylepšení, ktoré budú ťažiť z hardvéru aktuálnych konzol. Medzi hlavné novinky patrí podpora lokálnych tieňov s ray tracingom a dva nové konzolové režimy.

Prvý je zameraný na výkon a plynulú hrateľnosť v 60 snímkach za sekundu s dynamickým 4K rozlíšením. Druhý ponúkne zlepšený vizuál vďaka ray tracingovým tieňom v 30 fps. To sa netýka konzoly Xbox Series S, kde Cyberpunk 2077 funguje štandardne v dynamickom rozlíšení 1440p pri 30 snímkach za sekundu.  

PS5 dostane zapracovanú podporu 3D zvuku, adaptívnych spúští a ďalších funkcií ovládača DUALSENSE. Spolu s Xboxom Series X ponúkne tiež ďalšie vylepšenia vizuálu a výkonu. Súčasťou Patchu 1.5 sú aj ďalšie bonusy, medzi ktoré patria nové možnosti v bytoch. Môžete si prenajať až štyri ďalšie a ten hlavný sa dá upraviť výberom rôznych dizajnov. 

Za zmienku stoja aj vylepšenia hrateľnosti, kde sa spomína kvalitnejšia AI nepriateľov aj správanie davu ľudí. Chodci, ktorých stretnete, teraz dostávajú možnosť agresívneho chovania a môžu na vás zaútočiť. Okrem toho nechýba vylepšený jazdný model či pozitívne zmeny v premávke Night City. Novinky uzatvára tiež trial verzia pre PS5 a Xbox Series X. 

Vďaka nej si môžete hru počas 5 hodín vyskúšať aj so všetkými zmienenými vylepšeniami. Po ich odohraní budete mať možnosť kúpiť si plnú verziu, do ktorej sa vám prenesie postup z trialu. Ak vás zaujíma zoznam všetkých noviniek, ktoré do Cyberpunku 2077 prináša Patch 1.5, môžete si ich pozrieť na tomto odkaze

Zdroj: cyberpunk.net

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu