CD Projekt oznámil remake prvého Zaklínača na Unreal Engine 5

15 rokov starý Zaklínač sa vráti v kompletne prepracovanom kabáte na novom Unreal Engine. CD Projekt ho zveril štúdiu Fool's Theory, ktoré sa špecializuje na RPG hry.

Prvá hra zo série Zaklínača oslavuje 15 rokov a CD Projekt sa to rozhodol využiť vo veľkom štýle. Prekvapil totiž oznámením, že pripravuje remake postavený na novom Unreal Engine 5. Vývojári pri ňom zároveň použijú nástroje na ktorých bude postavený aj Zaklínač 4

Projekt sa aktuálne nachádza v skorej fáze vývoja, takže na finálne vydanie si ešte počkáme. Pracuje na ňom štúdio Fool's Theory, ktoré sa špecializuje na RPG hry. Tvoria ho veteráni herného priemyslu so skúsenosťami na The Witcher 2: Assassins of Kings a The Witcher 3: Wild Hunt. 

Samotný CD Projekt si spoluprácu s Fool's Theory pochvaľuje. Prvý diel Zaklínača je pre štúdio stále veľké dielo, s ktorým to všetko začalo. Aj preto sa nemôžu dočkať, kedy nový remake predstavia fanúšikom. Tí sa v najbližších rokoch môžu tešiť, pretože CD Projekt má so značkou veľké plány a prinesie hneď niekoľko nových hier.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu