Bolt vyzýva na bezpečnosť a rozdáva bezplatne prilby

Jazda na elektrickej kolobežke je nielen pohodlná a poslúži ako alternatívna doprava po meste, ale môže byť aj nebezpečná. Bolt spustil kampaň zameranú na bezpečnosť a v rámci nej môžete bezplatne získať ochrannú prilbu.

Úrazy, zrážky s chodcami i autami nie sú žiadnou raritou. S rastúcim počtom kolobežkárov v uliciach rastie aj počet nehôd. Jazdci málokedy používajú ochranné pomôcky, pritom prilba by mala byť základ. Najmä ak sa pohybujú po nebezpečných úsekoch medzi autami a na cestách s výmoľmi. 

Bolt v rámci kampane zameranej na bezpečnú jazdu rozdáva zadarmo certifikované prilby. Stačí sa zaregistrovať na tejto stránke. Stovky ich už bolo zarezervovaných, ďalšie ešte čakajú na svojich majiteľov. Prilby sú vysokokvalitné, s certifikátom CE.

Pri jazde na kolobežke nezabúdajte na základné pravidlá, dodržujte predpisy a nepreceňujte svoje sily. Počas jazdy počúvajte okolie, určite nejazdite so slúchadlami v ušiach a parkujte len na určených miestach. Buďte ohľaduplní voči ostatným.

Pozn. redakcie: Konkurenčný TIER ponúka vo vybraných mestách elektrokolobežky s integrovanou prilbou. Pred jazdou stačí odomknúť schránku, zložiť prilbu, nasadiť a vyraziť. Po jazde sa opäť uloží do schránky pre ďalšie použitie. 

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu