Blizzard pripravuje mobilný World of Warcraft

Po značke Diablo sa na mobilné telefóny pozrie aj ďalšia legenda, ktorou je World of Warcraft. Mal by priniesť úplne nový obsah a na vydanie už zrejme nebudeme čakať dlho.

Microsoft kúpil Activision Blizzard za takmer 70 miliárd dolárov a ten pod ním bude pracovať na nových aj existujúcich značkách. Jednou z nich bude aj legendárne World of Warcraft, ktoré sa prvýkrát dostane na mobilné telefóny. Samotný Blizzard hru zatiaľ oficiálne neoznámil, ale objavila sa v jeho finančných štatistikách. 

Mali by sme sa jej dočkať už tento rok a na mobily chce priniesť úplne nový obsah. Ďalšie detaily však zatiaľ nie sú známe. Špekuluje sa, že by mohlo ísť o hru na štýl Pokémon Go vo svete Warcraftu. Uvažuje sa aj nad jednoduchšou verziou známej počítačovej hry, ktorá by ideálne fungovala na displejoch mobilov. 

Blizzard bude s oficiálnym oznámením zrejme opatrný po fiasku, ktoré zažil s Diablo Immortal. To vzbudilo obrovský záujem fanúšikov len do momentu, kedy sa zistilo, že pôjde iba o mobilný titul, nie o plnohodnotnú AAA hru, ktorú hráči po rokoch čakali. Uvidíme, ako to s mobilným Warcraftom napokon dopadne. O všetkom vás samozrejme budeme informovať. 

Zdroj: investor.activision.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu