Apple zverejnil dátum uvedenia série iPhone 15

Tradičnou udalosťou roka je septembrová Apple konferencia, na ktorej firma oznamuje nové produkty a softvérové novinky. Tešiť sa môžeme na novú sériu iPhonov aj smart hodinky Watch.

Konečne je potvrdený dátum Apple eventu, na ktorom spoznáme novú generáciu iPhonov. Uskutoční sa 12. septembra 2023 v Apple Park a akciu môžete sledovať naživo na YouTube, apple.com alebo Apple TV. 

Ak sa nič nezmení, spoznáme opäť štyri modely iPhonov, dva základné a dva s prívlastkom Pro zamerané na fotografovanie a nahrávanie videí. O pripravovaných novinkách zatiaľ nemáme veľa informácií, hovorí sa, že aj základný iPhony 15 a iPhone 15 Plus tentoraz dostanú funkciu Dynamic Island, ktorá bola výsadou iba iPhonov 14 Pro. 

Špekuluje sa, že najvybavenejší iPhone 15 Pro Max sa bude ako jediný pýšiť periskopickým teleobjektívom. Otázka visí nad USB-C konektorom. Podľa nariadenia Európskej únie ho musia od roku 2024 ako štandard využívať všetky mobilné zariadenia. Nová séria iPhonov príde na trh ešte pred začiatkom platnosti tohto nariadenia, takže stále je tu možnosť, že Apple použije namiesto USB-C starý známy Lightning. Je to síce menej pravdepodobné, ale nie nemožné. 

Dočkať by sme sa mali aj nových inteligentných hodiniek Apple Watch Series 9 a zrejme sa oficiálne sprístupní najnovšia verzia operačného systému iOS. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu