Apple iPhone 15 a 15 Plus zvládli ohýbanie oveľa lepšie než model 15 Pro

Zadná sklenená stena iPhonu Pro Max praskla takmer okamžite po ohnutí konštrukcie. Dvojica základných iPhonov dopadla v rovnakom teste výborne.

Nedávno sme vás informovali o testovaní odolnosti najvybavenejšieho modelu novej série iPhonov. Kým pálenie a škriabanie displeja prebehlo podľa očakávania, pri ohýbaní telefónu praskla zadná stena už po sekunde. Dokonca ostal poškodený aj ostrovček s fotoaparátmi. Podrobnosti nájdete v článku Ako obstál Apple iPhone 15 Pro Max v teste odolnosti? Bez obalu ho radšej nepoužívajte

Dôvodom môže byť titánový rám, ktorý je menej pružný než hliníkový. Problémom pri "titánovom iPhone" je aj zmena farby, rám iPhonu 15 Pro bledne po kontakte s pokožkou a Apple odporúča investovať do obalu. 

Zack Nelson, ktorý má YouTube kanál JerryRigEverything, si vzal na mušku aj základné modely iPhone 15 a iPhonoe 15 Plus a podrobil ich rovnakému testu ako drahšieho súrodenca. Hliníkový rám iPhonu 15 aj 15 Plus obstál v skúške odolnosti pri ohnutí na jednotku. Nech sa Zack snažil vyvinúť čo najväčšiu silu, prasknúť alebo ohnúť konštrukciu sa mu neppodarilo. 

Nový materiál na Pro verziách je tak pre Apple výzvou, aby zapracoval na negatívach, ktoré použitie titánu prináša. Uvidíme, čo použije v ďalšej generácii iPhonov. 

Zdroj: youtube.com/JerryRigEverything

Diskusia k článku:

Začať diskusiu