Apple AirPods Pro 2. generácia - priestorový zvuk, pokročilejšie ANC a dlhšia výdrž

Druhá generácia AirPods Pro ponúkne niekoľko praktických vylepšení. Nechýba priestorový zvuk, dvojnásobne lepšie ANC a dlhšia výdrž batérie.

Tohtoročná prezentácia Applu bola na novinky pomerne bohatá. Najviac slávy si pre seba ukradol nový iPhone 14 (základné info), ale dočkali sme sa trojice hodiniek, vrátane nového modelu Watch Ultra. Dokonca nechýbala ani druhá generácia obľúbených slúchadiel AirPods Pro.  

Základné parametre

Rozmery (slúchadlá): 31 mm x 22 x 24, mm, hmotnosť (slúchadlá): 5,3 gramu, čip: Apple A2, audio technológia: vlastný zosilňovač s vysokým dynamickým rozsahom, adaptívny EQ, ANC, priestorový zvuk s dynamickým sledovaním hlavy, duálne mikrofóny, senzor detekcie pokožky, akcelerometer na detekciu pohybu a detekciu reči, dotykové ovládanie, odolnosť IPX4 voči vode a potu, podpora nabíjačiek MagSafe a štandardu Qi, Bluetooth 5.3, výdrž batérie slúchadiel: 6 hodín počúvania na jedno nabitie a 4,5 hodiny hovoru, výdrž batérie v puzdre: 30 hodín počúvania hudby a 24 hodín hovoru. 

Novinka je vybavená výkonným čipom Apple A2, ktorý má podľa výrobcu ponúknuť ešte živší zvuk. Okrem toho podporuje priestorový zvuk, pokročilejšie ANC a zlepšuje výdrž samotných AirPods Pro. V prípade potlačenia hluku má ísť podľa výrobcu o dvojnásobné zlepšenie oproti prvej generácii. 

Nechýba vylepšené dotykové ovládanie, pri ktorom Apple spomína nastavenie hlasitosti potiahnutím prsta nahor alebo nadol. Lepšie je na tom tiež výdrž. Novinka zvládne 6 hodín prehrávania hudby a 4,5 hodiny hovoru na jedno nabitie. 

Päť minút nabíjania v puzde poskytuje podľa Applu až jednu hodinu počúvania hudby. Na nabíjanie môžete použiť MagSafe, nabíjačku z Apple Watch alebo akúkoľvek inú s podporou štandardu Qi či s Lightning konektorom. Nechýba ani odolnosť voči vode a potu s certifikáciou IPX4. Apple AirPods Pro 2. generácie budú dostupné od 23. septembra s cenovkou 299 eur. 


Zdroj: Apple

Diskusia k článku:

Začať diskusiu