Apple predstavil trojicu hodiniek vrátane nového modelu Watch Ultra

Nie jeden model hodiniek, ale rovno tri uviedol Apple na konferencii spolu s novým radom iPhone 14. Úplnou novinkou v portfóliu je model Ultra vhodný do náročných podmienok. Cenou vyrazia dych.

Inteligentné hodinky Applu prišli s rovnakým dizajnom, aký poznáme už roky. Zmenou je iba rovný displej zo zvýšenými hranami  na jeho ochranu pri modeli Ultra. Novými Apple Watch Series 8 Apple keynote odštartovala. Aj keď vzhlad ostal, zmeny nastali vnútri. 

Pribudol teplomer, ktorý meria teplotu každých päť sekúnd a uplatnenie nájde aj v sledovaní ženského zdravia. Ďalšou novinkou je detekcia autonehody s automatickým privolaním pomoci, ktorá doplnila detektor pádu a SOS volania.

Výdrž batérie je stále slabá, a tak Apple pridal aspoň režim nízkej spotreby. Zvyšné funkcie sú podobné ako pri minuloročnej verzii. Predaj Apple Watch Series 8 štartuje 16. septembra a začína na sume 499 eur.

Lacnejší variant smart hodiniek od Applu Watch SE sa takisto dočkali vylepšenia. Dostali rovnaký čip aj senzory pohybu ako majú Watch 8 a vyspelejšie sú i snímače monitorovania zdravia a kondície. Cena druhej generácie Apple Watch SE začína na sume 299 eur

Úplne novým modelom sú Apple Watch Ultra s robustným titanovým puzdrom, presným GPS a batériou, ktorá by mala vydržať 36 hodín na jedno nabitie. Teda o niečo viac než klasická verzia. Dizajn si hodinky ponechali podobný. Sú však odolnejšie a zamerané na športovcov. Neuškodí im ani potápanie. 

Tlačidlo pri otočnej korunke viac vystupuje nad povrch než pri ostatných modeloch, aby sa dalo ľahšie nahmatať a ovládať aj v rukaviciach. Retina displej dosahuje maximum 2000 nitov, takže by mala byť zaručená výborná čitateľnosť aj na priamom slnku. 

Na bočnej strane pribudlo programovateľné tlačidlo Akcia pre rýchle a jednoduché ovládanie najrôznejších funkcií. Hodinkám nechýba monitoring zdravotných funkcií vrátane záznamu EKG. Predaj je naplánovaný na 23. septembra, cena je vysoká - 999 eur

Pre všetky tri nové modely Apple Watch pripravíme v nasledujúcih dňoch postupne samostatné články typu základné info s podrobnými špecifikáciami. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu