Android 14 dostane nové možnosti prispôsobenia vďaka umelej inteligencii

Umelá inteligencia zohrá významnú úlohu aj v novom Androide 14, kde sa okrem iného postará o široké možnosti prispôsobenia. Používatelia sa môžu tešiť napríklad na generované, filmové či emotikon tapety.

Konferencia Google I/O je za nami a veľkou témou na nej tento rok bola aj umelá inteligencia. Po novom bude ešte viac integrovaná do systému Android 14, ktorý vďaka nej dostane nové možnosti prispôsobenia. Medzi najzaujímavejšie patria generované tapety. V ich nastaveniach si budete môcť vybrať tému a štýl, na ktorý máte chuť tak, že svoju požiadavku napíšete. 

Google následne rozpozná text, z ktorého vďaka AI vytvorí model niekoľkých jedinečných tapiet presne pre vás. Novinka bude k dispozícii už od budúceho mesiaca, avšak zatiaľ len exkluzívne pre smartfóny Pixel. Vplyv umelej inteligencie sa premietne aj do natívnej aplikácie Google Správ. AI vám bude ponúkať navrhované odpovede na základe analýzy vašej konverzácie. 

Okrem toho sa rozšíria aj možnosti úpravy uzamknutej obrazovky. Pribudnú nové fonty písma, farby, veľkosti hodín či ďalšie grafické možnosti. Fanúšikov prispôsobenia poteší tiež emotikon a filmová tapeta. V prvom prípade si budete môcť vybrať 14 emotikonov, ktoré sa následne dajú kombinovať s rôznymi vzormi a farbami. 

Filmová tapeta vám zas umožní vybrať si z galérie fotografie, ktoré AI následne obohatí o parallax efekt. Ten je známy z iPhonov, kde tapeta pôsobí trojrozmerne, keď nakláňate smartfón. 

Zdroj: blog.google


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu