Zajtra štartuje konferencia Google I/O. Čo nás čaká?

Už zajtra večer odštartuje tohtoročná vývojárska konferencia Googlu, na ktorej okrem novej verzie Androidu spoznáme aj nový hardvér - smartfóny a tablet.

V stredu 10. mája večer začne očakávaná konferencia Google I/O. Tak ako každý rok aj tento je venovaný hlavne novej verzii operačného systému Android, ale sám Google už prezradil, že uvedie nový telefón Pixel 7a a konečne aj svoj prvý smartfón s ohybným displejom Pixel Fold. 

Skladačku už ukázal na krátkom videu, ktoré potvrdilo už skôr uniknutý dizajn z renderov. Pomerom strán sa bude podobať na ohybný Oppo Find N2. Ani pripravovaný telefón strednej triedy Google Pixel 7a nie je zahalený tajomstvom. Vieme o ňom takmer všetko dôležité, takže budeme čakať na oficiálne potvrdenie očakávaných špecifikácií. 

O tablete Pixel Tablet sa hovorí už dlho a Google sa jeho prípravou netají. Je dosť možné, že konečne dozrel čas a Google v stredu odhalí aj toto zariadenie.  Mohol by priniesť 11-palcový displej s 2K rozlíšením a vlastný čipset Tensor G2.

Samozrejmosťou bude oznámenie nového systému Android 14. Vývojári ho už majú k dispozícii na testovanie a prispôsobovanie aplikácií. V beta verzii ho môžu skúšať aj majitelia Pixelov. Oficiálna verzia by mala byť pre verejnosť uvoľnená na jeseň. 

Či spoznáme aj ďalšie novinky nie je zatiaľ isté, no nedá sa to vylúčiť. Všetko dôležité sa dozvieme zajtra večer.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu