Na jeden záber: Samsung Galaxy A5

Krátky video pohľad na elegantný 5’’ android s HD displejom, kovovým rámom a pevnou unibody konštrukciou. Škoda chýbajúcej notifikačnej diódy a vysokej cenovky.

Elegantné smartfóny radu Galaxy A sú charakteristické jednoliatou konštrukciou, celokovovým tenkým telom, podporou LTE, NFC a 5-megapixelovou kamerou. Známe hardvérové tlačidlo pod displejom ostalo, vymeniteľná batéria už nie. My sme sa pozreli na vybavenejší z dvojice noviniek.

Samsung Galaxy A5 má štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, 2 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB vnútorný úložný priestor. Päťpalcový displej dostal HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí nájdete 13-megapixelový fotoaparát, na autoportréty 5 Mpix prednú kameru.

ikona

Samsung Galaxy A5 - zbohom ledke nad displejomRecenzia elegantného smartfónu s kovovým lemom, príjemnou hrúbkou, 5'' HD displejom, svižnými reakciami a priemernou výbavou. Najväčším mínusom je cenovka.

Zvyšná výbava zahŕňa podporu HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, DLNA i NFC. Na FM rádio sa opäť zabudlo. Batéria s kapacitou 2 300 mAh ponúkne pri bežnom zaťažení výdrž približne jedeň deň.

Na jeden záber: Samsung Galaxy A5

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

funboy 03.02.2015 - 02:04

aktualne taky podobne vybaveny lenovo P70 ho kvalitou aj cenou strci do vrecka lavou zadnou, prip huawei honor 3C dokonca za tretinovu cenu.. len za to ze je to tamtung a ze je z kovu dat za tu kaziacu sa slabo vybavenu sracku 350-400e je absolutna nehorazna zlodejina zo strany samsungu

Michal03.02.2015 - 10:09 Trvalý odkaz

Stanley, skus mesiac pouzivat Samsung,ale nie na hranie hier a fejsbuk. Skus si fotak.a jeho funkcie,konektivitu kompatibilitu, BT v aute,zrkadleniw obrazovky,wifi direct,usb otg,infrak,pripojenie k domacej technike,ci cez infr,bt alebo wifi, platby cez nfc, ci pripojenie k prislusenstvu. Jednoducho nepouzivat telefon ako decko na hry a socialne siete ale skusit vyuzit potencial HW a SW nadstavby. Potom si prejdi na ktoregokolvek cinanca, a napis v com ho akoze schova do vrecka.

Jasne tie tamtungy su predrazene,a sam by som si uz tamtunga nekupil ale toto su dristy co tu pises o schovavani do vrecka. Taku este nehrali a ani hrat nebudu

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne03.02.2015 - 11:45 Trvalý odkaz

vidis stanley, uz si nieco konecne kup, lebo Mišo nahodil drsny imidz a veru by som sa s nim nezahraval! :D

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease03.02.2015 - 13:45 Trvalý odkaz

Ale tak trochen preháňa.
Nedokáže pochopiť, že doba sa mení. Za nadstavbami ako MIUI (Xiaomi), EMUI (Huawei), alebo Vibe UI od Lenova je vidno hodne práce. Posledná menovaná vo verzii 2.0 má tolko možností, vychytávok že až.

Michal03.02.2015 - 16:34 Trvalý odkaz

Mental, Ja netvrdím že tam nie je vidiet snahu alebo progres. Ale zatial je to niekde inde, možno o 2 roky sám budem mat lenovo lebo sa dostanu kdesi podstatne dalej, teraz su ešte v plienkach. O huawei som nepisal nič, tam nemám vyhrady.
Xiaomi som mal, prave MIUI som považoval za jeho najvačšiu slabinu. Problém? Romka sa spravala ako rootnuta a upravovaná. Sparovanie s hodinkami alebo autom neprichadzalo v uvah, bankove aplikacie a aj podaktoré hry chranené prti cheatom a rootu smola. Nehovoriac o tom, že ta romka staršne zatažuje HW telefonu. Snapdragon 800 a 2Gb ram, teda tým procakom si teraz niesom uplne istý a ten telefon proste citil zataženie, ked som ho aspon raz za týžden nereštartol vypol sa sám, čistenie na hodinovom režime. Pri vačšom zatažení, narocnom používaní MT prestal stihat.
Zatial čo SONY Z1c, ktorý som používal hned po nom s takým HW ide uplne rovnako ci je v nom 40aplikacii a spolu na Pamatovej karte 20GB udajov alebo je ten telefon prave kupený a uplne prazdny. Za pol roka som ten telefon nedokazal dostat do úzkych a nezažil jedno jedine seknutnutie, primrznutie, reštart alebo pad systemu. Aj ked mam zatayených 80percent ramky a procak na 50stupnoch ide to furt absolutne rýchlo, plynule bezproblemovo. Xiaomi a MIUI takú vlastnost žial nemá

Celá diskusia 21 príspevkov