Na jeden záber: Samsung Galaxy A5

  • funboy 03.02.2015 - 02:04

    aktualne taky podobne vybaveny lenovo P70 ho kvalitou aj cenou strci do vrecka lavou zadnou, prip huawei honor 3C dokonca za tretinovu cenu.. len za to ze je to tamtung a ze je z kovu dat za tu kaziacu sa slabo vybavenu sracku 350-400e je absolutna nehorazna zlodejina zo strany samsungu

  • Michal03.02.2015 - 10:09 Trvalý odkaz

    Stanley, skus mesiac pouzivat Samsung,ale nie na hranie hier a fejsbuk. Skus si fotak.a jeho funkcie,konektivitu kompatibilitu, BT v aute,zrkadleniw obrazovky,wifi direct,usb otg,infrak,pripojenie k domacej technike,ci cez infr,bt alebo wifi, platby cez nfc, ci pripojenie k prislusenstvu. Jednoducho nepouzivat telefon ako decko na hry a socialne siete ale skusit vyuzit potencial HW a SW nadstavby. Potom si prejdi na ktoregokolvek cinanca, a napis v com ho akoze schova do vrecka.

    Jasne tie tamtungy su predrazene,a sam by som si uz tamtunga nekupil ale toto su dristy co tu pises o schovavani do vrecka. Taku este nehrali a ani hrat nebudu

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne03.02.2015 - 11:45 Trvalý odkaz

    vidis stanley, uz si nieco konecne kup, lebo Mišo nahodil drsny imidz a veru by som sa s nim nezahraval! :D

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease03.02.2015 - 13:45 Trvalý odkaz

    Ale tak trochen preháňa.
    Nedokáže pochopiť, že doba sa mení. Za nadstavbami ako MIUI (Xiaomi), EMUI (Huawei), alebo Vibe UI od Lenova je vidno hodne práce. Posledná menovaná vo verzii 2.0 má tolko možností, vychytávok že až.

    Michal03.02.2015 - 16:34 Trvalý odkaz

    Mental, Ja netvrdím že tam nie je vidiet snahu alebo progres. Ale zatial je to niekde inde, možno o 2 roky sám budem mat lenovo lebo sa dostanu kdesi podstatne dalej, teraz su ešte v plienkach. O huawei som nepisal nič, tam nemám vyhrady.
    Xiaomi som mal, prave MIUI som považoval za jeho najvačšiu slabinu. Problém? Romka sa spravala ako rootnuta a upravovaná. Sparovanie s hodinkami alebo autom neprichadzalo v uvah, bankove aplikacie a aj podaktoré hry chranené prti cheatom a rootu smola. Nehovoriac o tom, že ta romka staršne zatažuje HW telefonu. Snapdragon 800 a 2Gb ram, teda tým procakom si teraz niesom uplne istý a ten telefon proste citil zataženie, ked som ho aspon raz za týžden nereštartol vypol sa sám, čistenie na hodinovom režime. Pri vačšom zatažení, narocnom používaní MT prestal stihat.
    Zatial čo SONY Z1c, ktorý som používal hned po nom s takým HW ide uplne rovnako ci je v nom 40aplikacii a spolu na Pamatovej karte 20GB udajov alebo je ten telefon prave kupený a uplne prazdny. Za pol roka som ten telefon nedokazal dostat do úzkych a nezažil jedno jedine seknutnutie, primrznutie, reštart alebo pad systemu. Aj ked mam zatayených 80percent ramky a procak na 50stupnoch ide to furt absolutne rýchlo, plynule bezproblemovo. Xiaomi a MIUI takú vlastnost žial nemá

    ondrakomous03.02.2015 - 20:10 Trvalý odkaz

    xiaomi ma daleko cistejsi, jednodussi nadstavbu jak samsung, pravdepodobne i rychlejsi, jediny co muzu samsungu vytknout je fakt ten soft. xiaomi vydelava prachy na prislusenstvi, samsung rve reklamy do softu, tam bych rek, ze je ten hlavni rozdil ve filozofii firmy. je to dany smlouvama s googlem, s prodejcema, samsung musi mit tunu papiru a razitek na vsechno, kdezto ti chinani to jaksi moc neresi, treba huawei softwarove na drzo kopiruje IOS, lenovo zase kopiruje hw. iphone modelem p90, cinani kopiruji jako divi, samsung se snazi udrzet svou tvar, paradoxne mu to ve vysledku skodi. hw. se nedaji srovnavat lenovo p70 s timto samsungem, v lenovu p70 je obyc LCD, mediatek chipset, vyroba amoledu je celkem nakladna, lenovo p90 s amoledem je stejne drahe. zrovna lenovo bych jako priklad levnyho hw. nedaval, kdyz srovnam napriklad s huawei, ten je o 30-40% levnejsi za stejny hardware. holt nekdo si radsi koupi "obyc kopirku iphonu" jako zminovany lenovo p90 a jinej si koupi drazsi a osobitejsi A5, kazdy mame jina hodnotici kriteria.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.02.2015 - 00:17 Trvalý odkaz

    "hw. se nedaji srovnavat lenovo p70 s timto samsungem, v lenovu p70 je obyc LCD"

    Sorry, ale IPS nie je obyčajné LCD..
    Hmm a ten MediaTek MT6752 - treba si o ňom niečo zistiť. Je na tom minimálne ako Snapdragon 615. Vietnamci testovali HTC Desire 820. V jednom S615 v druhom MT6752..

    Lenovo stojí polovicu A5
    Za ďalšie Snapdragon 410 montuje kde kto do fonu za sto pade a ne za 400 :-))

    ondrakomous04.02.2015 - 08:11 Trvalý odkaz

    je to obycejnej smejdovskej panel. kterej stoji vyrobou 20-30%amoledu. mediatek nema dobrou reputaci, co se tyka kvality.viz problemy s gps. vykon nastavovany pro antutu banche. realny vykon vsak daleko pod urovni qualcommu. vyrobni naklady nulove.chcete srovnavat vyrobce. ktery si dokaze vyrobit cely mobil sam s vyrobcem. ktery si musi soucastky kupovat?hahaha.jak detinske. neminim tady srovnavat obra s traslikem/kterej 90%prodal Rusakum a Asiatum. kteri si to koupili. protoze to pripominalo apple a bylo to "levne" viz lenovo p90. samsung davno vyrabel telefony. lenovo v te dobe ledatak vyrabelo popelnice pro Rusaky. nenech se vysmat. ale zadny z tech lenovu. ktery tady borec zminoval p70.90 nesaha samsungum a3 a a5 po kotniky. samsung a3 se prodava za 8500 u vodafonu. a5 za 11500 tmobile. znovu tady opakuju vyrobni naklady na amoled sou obrovske! popularita samsungu a5 na gsm arene 93%.myslis. ze si ho lidi nekoupi? koupi. protoze prd rozumi banchum. porad je to pro ne cenove dostupnejsi jak iphone 6.fanatici. kteri si objednavaji mobily z chiny tvori maximalne minoritni komunitu. normalni obycejni lidi si kupuji telefony u operatora. nebo si ho objednavaji podle heureky. obycejnym lidem staci. aby telefon dobre vypadal a stal 11 tacu a meli dvouletou zaruku u operatora. zbytecna diskuze jestli si nekdo koupi predrazeny samsung je to jeho vec. pak tu sou lidi. kteri si nechaji vrtat pro petnik koleno. to je taky jejich vec. kazdej si dneska muze delat. co chce. kazdopadne sem na 99% presvedceny. ze na modelech a3 a a5 samsung zarobi obrovske love. to apple a samsung urcuji ceny/trendy na trhu.kdyz ses celosvetovej mobilni leader muzes ceny nadsadit treba do nebes. to trh urci, jestli ceny klesnou, nebo zustanou nadsazeny. je potreba srovnavat leadra s leadrem a priklad muj kamarad si koupil samsung a3. ktery vymenil za iphone.protoze se mu pokazil, a3 ho stala zlomek ceny. co by ho stal novy iphone. dostal to stejny.takhle by mel clovek uvazovat Ficovsky pozitivne. ne hledat na vsem chyby. bagatelizovat. radi uvadite priklady s autama. ci jel lepsi nabusena alfaromeo-audi v zakladni vybave? lenovo-samsung. alfa-audi. blbej primer. chapes. ale tak to proste je!nemuzes srovnavat audi s alfaromeo. to je absolutne hloupej primer. musis srovnavat mercedes s audi. apple-samsung. kdyz pouzijes takovy primery samsung-lenovo.tak ses za slovanskyho hlupaka a rusofila.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.02.2015 - 10:15 Trvalý odkaz

    Samsung 15 rokov dozadu tiež nemal reputáciu.
    Ludom boli ich mobily na smiech (včetne mňa)
    Problémy s GPS mali MT6572/6582 z 2013.

    Tu je to video MT6752 Vs S615, týpek ani nespustil AnTuTu! Nebolo treba, iba REÁLNE prechádzal v menu a spúšťal aplikácie:

    https://www.youtube.com/watch?v=b-XzU785lzU

    kupovat suciastky je detinské - robi to aj Apple
    obor a trpaslík - svetová trojka a jednotka.
    rok 2014 bol prelomový. neboj Lenovo ma vacsie ambicie..
    Z minoritného IBM spravili jednotku s 32% podielom na trhu Notebookov.

    ondrakomous04.02.2015 - 11:05 Trvalý odkaz

    nevidim v lebovu nic zazracny, naopak v nich vydim klasicky obchodnicky, kteri si nedokazali vybudovat vlastni renome, na poli pocitacu koupili IBM, na poli mobilnich telefonu koupili motorolu, to taky o necem svedci,apple si kupuje soucastky z trznich duvodu, kazdy chce mit svou soucastku v iphonu, je to vyhodny pro obe strany, kazdy si muze udelat nazor sam na firmu, ktera okopiruje vzhled a software od jinych vyrobcu a jeste si nekokaze vybudovat vlastni znacku. oni si tu znacku musi koupit. ibm a motorola to byli spickovy firmy,nez je koupili tihle cinsti obchodci a udelali na tom svou karieru, je to zasluha nekoho jineho, stejne jako google koupil android, i kdyz se podili na vyvoji, tak jejich soft to nebyl, to je dulezity, nazapominat na minulost a zaroven se nenechat zlakat cenou a nalepkou. za penize se da dneska koupit cokoliv,ale vsichni vime, jak dopadl nakup nokie,nechci z toho delat zbytecny off,proste samsung je v mych ocich uplne jina firma, daleko vic "ferova", ikdyz si uctuje nehorazne sumy,je to jejich pravo. pravo leadra. neboj se, ze az lenovo prevezme prvni misto, ze jich telefony budou dal "superlevny",opak je pravdou, budou drazsi a drazsi,vsechno se odviji od postaveni na trhu.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.02.2015 - 12:34 Trvalý odkaz

    Je zrejmé, že Lenovo sa inšpirovalo pri modely S90, iPhonom 6
    [img]http://www.techbox.sk/includes/image.php?image=/files/photogals/lenovos…]

    I keď viac sa možno podobá ZTE Blade S6
    [img]http://cnet4.cbsistatic.com/hub/i/r/2015/01/30/0d644736-b1f1-46eb-85f9-…]

    Ale nezabúdajte kde sa inšpiroval Apple
    [img]http://cdn.gottabemobile.com/wp-content/uploads/2014/09/IMG_0082-620x46…]

    A kto sa súdil s Apple za kopírovanie?

    Je to proste východo-ázijská vlastnosť. Postaviť na kopírovaní výrobu, predaj, neskôr aj VLASTNÝ VÝVOJ a možno úspech. Týka sa to Japoncov (60-70 roky), Kórejcov (80-90 roky) a teraz Číny.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.02.2015 - 13:06 Trvalý odkaz

    Ešte taká poznámočka k Lenovu. To neboli obchodníci.
    Liu Chuanzhi založil spoločnosť Lenovo v roku 1984 so skupinou desiatich inžinierov. "Boli sme hlavne vedci a nechápali sme predaju a trhu," povedal Liu.

    IBM počítače vyrábalo pred odkúpením (2005) práve Lenovo.

    Perlička na záver: Lenovo začalo vyrábať mobily a smatrphony v roku 2007. Mobilnú divíziu po ročnom neúspechu predali za 100 miliónov USD. Ale za ďalší rok ju v 2009 odkúpili za 200 mil.$ späť :-))

    ondrakomous04.02.2015 - 15:08 Trvalý odkaz

    nikdo se s tebou nepre, vim, ze mas ve spouste vecech pravdu, ale rikam zdrava prosterujici fima vypada jinak, vem jobse, ten zacinal v garazi v monterkach. ze lenovo zalozili znudeni inzenyri je nejvetsi mytus. IBM delalo jenom kvalitni stroje, to stejny motorola, LENOVO je cistej konzum, ti to vali hlava nehlava, to stejny se da rict o motorole, to byla kvalita, ted to koupilo LENOVo a pojedou zase na pocet KS. to je jejich komunisticka filozofie, prodavat ve velkym, filozofie ciny. ti budou kopirovat do smrti, dokud to bude sypat. ten priklad okopirovanyho iphonu je to nejhorsi, co si tady mohl vytahnout, je to beznadej firmy, ktera potrebovala vic, vic, vic. az nakonec v ty beznadeji sahla po tom, co roky sama odsuzovala, dost dobra fales. no a muj pribeh znas, nakonec jsem skoncil na platforme blackberry, protoze se mi posledni dobou dela z googlu spatne. jeste vazne uvazuju o jolle, libi se mi myslenka, ze podporim jejich rozsahem "alternativni venkovsky projekt".znas to spravnej geek musi byt dycky o krok napred,vis, co se rika, v nejlepsim se ma prestat, mrtvy ryby plavou s proudem, koho chlaba jist....atd.

    Peto04.02.2015 - 16:51 Trvalý odkaz

    Myslím, že férová firma by ti nemala predávať telefón za 400 €, keď sa niekde dá kúpiť teoreticky lepší za 235. Len pre to, že je to značka s najväčším trhovým podielom. Čo má taký A5 viac od P70?
    Fotoaparát: 13-13 zatiaľ remíza
    Led blesk: nie-áno 0-1
    Predná kamera: 5-5 stále 0-1
    Čipset: Mediatek MT6752-Snapdragom 400 1-1
    Displej: 5"HD-5"HD stále 1-1
    Dual sim: Áno-Nie 2-1
    Batéria: 4000-2300 3-1
    RAM: 2-2 3-1
    ROM: 16-16 3-1
    Pamäťové karty: Áno-Áno 3-1
    USB OTG: Áno-Nie 4-1
    Cena: 235-400 5-1
    Napočítal som skóre 5-1, možno by sa dalo pokračovať, alebo by to skóre niekomu inému vyšlo inak, ale rozdiel 150€ za možno horší mobil len kvôli značke...

    ondrakomous04.02.2015 - 17:00 Trvalý odkaz

    trenky trepes, lenovo s90 je identicky telefon jako je samsung a5, vis kolik stoji? 333euro! to je to vase levny lenovo? p70, p90 sou plastovy hracky, jenom perlicka s90lenovo ma qualcomm 410, amoled, takze kdo je levny, lenovo? za mobil s 410q chcou vic jak za xperii z1c, huawei p7. hosi diky, fakt ne. on totiz mental udelal chybu lenovo p90 je obycejnej plastak, rada S je kovova. takze na te fotce je lenovo s90.

    Peto04.02.2015 - 18:06 Trvalý odkaz

    Za to, že Samsung spravil 4 mobily s kovovým rámom nemusia byť zrazu všetky telefóny plasťáky. Nehovorím, že Lenovo je lacné, ale že Samsungy rady A sú predražené.

    ondrakomous04.02.2015 - 18:31 Trvalý odkaz

    lenovo s90 je parametrove podobny jako samsungy rady A. a cena skoro 400! mental me poupravil, ze vypada jak kopie htc one. htc one koupis pod 300. nakonec se ukazuje, ze johnyho mobil je vsudypritomnej. co ti prijde na rade A predrazenyho, dyt stoji jenom 400. takova a3 stoji 264euro, zdroj heureka.sk, to mi prijde normalni cena.

    Peto04.02.2015 - 19:08 Trvalý odkaz

    Najnižšia cena A5 na heuréke je 350 a to to má S400. Taký istý má napríklad LG G3s a to stojí 200. A sú aj lacnejšie s takým čipsetom...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.02.2015 - 21:06 Trvalý odkaz

    Jasne myslel som S90.
    Start price 339, A5 start price 439
    Ja tam vidím rozdiel 100€.
    Ale keďže A5 prišiel skôr - cena klesla viac.
    Inde som písal, že S90 sa neoplatí (tak ako A5) teda ak niekto nie je ALU uchylak :-P
    Za menej je Z1, Z1c, G2, One M7, Honor 6. Za 340€ už je Z2 a G3. Takže si to kúpi len cvok.
    Ja nepaušalizujem žiadnu značku. Je to model od modelu iné.

    P70 (blesk samozrejme má) je už iná pieseň. Ak má niekto rozpočet do 230€ a plus 50-70€ za staršie vlajkové lode neakceptuje -je to jasná voľba.

    ondrakomous04.02.2015 - 21:23 Trvalý odkaz

    nevidim duvod proc kupovat a5, kdyz a3 je v podstate stejna, o te bych mozna uvazoval. a5 je fakt pres caru, p70 je dobra za tu cenu, tam me lenovo potesilo nejvic, p90 me nejak miji, s90 mi prijde uz moc draha. z tech tri bych rek, ze nejlepsi je p70 pomerove cena/vykon. asi bych sam vzal xperii z1c, sbohem a satecek, vzpominame, sony diky, uz me ty 5palcovy padla nebavi.

    Prezývka *11.02.2015 - 11:31 Trvalý odkaz

    Myslím že by ste mali pouvažovať nad zmenou miestnosti natáčania video-recenzií, lebo ten zvuk je otrasný.Predstavujete technológie komentujete ich kvality a nedostatky a popritom natáčate na záchode(alebo aspoň si nabudúce pootvorte okno aby sa ten zvuk mal kam šíriť)