Android 4.4.4 pre Sony Xperia Z2 prináša rozumnejšie otáčanie obrazu aj Ultra Stamina mode

Už aj majitelia Sony Xperia Z2 a Xperia Z2 Tablet sa môžu tešiť z aktualizácie operačného systému na Android 4.4.4. Novinkou je doplnenie Stamina režimu ešte väčšou úsporou energie pod názvom Ultra Stamina, kedy sa vypne ešte viac funkcií než v tradičnom úspornom režime. Vtedy mobil slúži len na základné účely, ale vydrží na jedno nabitie podstatne dlhšie.

Ak vás hnevá otáčanie obrazu na displeji aj v situáciách, kedy to nie je vôbec nutné, poteší vás prepracovanie tejto funkcie. Tá by sa mala odteraz správať rozumnejšie. Smart screen automaticky totiž rozhodne, kedy by sa obrazovka mala otočiť podľa toho, ako zariadenie držíte.

S funkciou "Record Screen" môžete urobiť video záznam toho, čo práve robíte na obrazovke. Stačí podržať vypínač a spustiť túto funkciu známu z najnovších Xperií.

Novinkou je aj Remote Play pre hranie hier z Playstation 4 priamo na obrazovke mobilu cez Wi-Fi. Pribudlo prehrávanie audio súborov PCM a DSD, náročných poslucháčov poteší pridanie technológie DSEE HX pre zvýšenie kvality MP3 a AAC súborov.

Majitelia Xperia Z2 a Xperia Z2 Tablet si odteraz môžu užívať aj kamerové aplikácie ako Sound Photo, AR Fun, Multi Camera a Face In.

Praktickou funkciou je odomykanie telefónu v blízkosti Bluetooth hodiniek a podobného príslušenstva, resp. uzamknutie pri vzdialení sa od telefónu.

Recenzia: Sony Xperia Z2 - odolný rýchlik so stereo zvukom

Diskusia k článku:

Pavol Bednárik 05.11.2014 - 13:28

Dokonca sa upravil aj sposob pripojenia sluchadiel s obratenym konektorom pre ovladanie hlasitosti. Konkretne Xiaomi Piston 2 - nefungovala ani hlasitost, ani mic. Teraz po update je vsetko ako ma byt .

Enceladus05.11.2014 - 17:17 Trvalý odkaz

Ja mam 4.4.4 na z1c a preco nemam ultra staminu??? :-(

shaggy05.11.2014 - 17:46 Trvalý odkaz

Ako je to s otacanim v menu a na ploche?
Pred par dnami som instaloval daky update, pricom v4.4.4 som uz mal.
Potom ked som vysiel z dakej aplikacie, tak plocha bola otocena "nalezato". No odvtedy sa mi to uz zopakovat nepodarilo.
Ma niekto skusenost?

Xperia Z1

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease05.11.2014 - 22:11 Trvalý odkaz

Verzia androidu nesúvisí s prídavnými funkciami nadstavby Xperia.
Inak je tam pridané aj nahrávanie obrazovky so zvukom, vypínacie menu obsahuje reštart, pridanie pauzy pri nahrávaní videa, vylepšené zapnutie dvojitým poklepaním (a iné features zo Z3)

Čo sa týka menu na ležato, mne to funguje iba ak je mobil v nabíjacom docku.

shaggy07.11.2014 - 09:49 Trvalý odkaz

@mental.desease

Pravdu mas! Ide to tak len v nabijacke (nepisem dock, lebo som kupil iba daky magneticky cinsky kablik na nabijanie cez dock konektor). Vdaka!

Len skoda ze to Android nepodporuje defaulne, som na to zvyknuty zo Symbianu...

Celá diskusia 6 príspevkov