Huawei predal v Q3 2014 takmer 17 miliónov smartfónov

Huawei, ktorý len pred pár rokmi patril medzi béčkových výrobcov, dnes musia brať konkurenti vážne. Z roka na rok stúpa a zlepšuje sa. Zákazníkom totiž dokáže ponúknuť za dostupnú cenu aj výborne vybavené modely.

Výrobca zverejnil svoje finančné výsledky za tretí tohtoročný kvartál a pochválil sa s predajom mobilných zariadení. V tomto období dosiahol výrazný rast, a to vďaka vysokému dopytu po “chytrých” telefónoch na rozvíjajúcich sa trhoch, vrátane regiónov Blízkeho výhodu a Afriky (322 %), Ázie a Tichomoria (98 %) i Latinskej Ameriky (51 %).

V tomto štvrťroku dodal Huawei na trh spolu 32,03 miliónov kusov prístrojov, vrátane 16,8 miliónov smartfónov, čo predstavuje medziročný nárast o 26 %. Podiel prístrojov kategórie strednej a vyššej triedy pritom vzrástol medziročne z celkového počtu dodaných prístrojov o 162 % na 26 %.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Počas posledných troch rokov presunul Huawei svoju pozornosť od low-endow na prémiové produkty strednej a vyššej triedy. Že išlo o dobrú stratégiu dokazuje predaj modelu Ascend P7, ktorého sa do septembra predalo vyše tri milióny kusov. Aktuálne je k dispozícii vo viac než 110 krajinách po celom svete. Na Slovensku sa predáva, okrem bielej a čiernej, už aj v ružovej verzii. Nájdete ho i v ponuke našich mobilných operátorov.

ikona

Recenzia: Huawei Ascend P7 - štýlová placka pre fanúšikov selfiesRecenzia vlajkovej lode s pútavým dizajnom, kvalitnou konštrukciou, 5'' Full HD displejom, spomalenými reakciami, 8 Mpix prednou kamerou a priemernou výdržou.

Úspech zaznamenal aj model Ascend Mate 7, ktorý bol predstavený začiatkom septembra tohto roka, a už sa predalo viac než milión kusov. Od dnešného dňa ho nájdete aj v ponuke Orangeu.

ikona

Základné info: Huawei Ascend Mate 7Šesťpalcový tabletofón s Full HD displejom, tenkým, kovovým telom, osemjadrovým procesorom, OS Android 4.4 KitKat s nadstavbou Emotion 3.0 UI, 13 Mpix fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov a 4 100 mAh batériou. (doplnené živé fotografie)

Zdroj: huawei.com

Diskusia k článku:

Enceladus 25.10.2014 - 02:04

Kolko kusov predal SONY v Q3?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease25.10.2014 - 10:23 Trvalý odkaz

Sony zverejňuje výsledky neskôr (ak vôbec)
tipujem niečo medzi 8-11 miliónov.

ondrakomous25.10.2014 - 15:14 Trvalý odkaz

no, hlavne Huawei perfektni modely p7, mate 7, g6, honor 3x/750, honor 3c, vyslo jim vsechno na co sahli. kdyz treba srovnam modely ze stredni tridy m2, e3, m2aqua s modely od huawei g6. honor 3x, honor 3c, tak ty telefony jsou o dve tridy lepsi. sony prodava jenom radu z, jejich letosni stredni trida je desnej provar. dokonce si myslim, ze huawei letos valcuje i LG, coz byl jeden z nejlepsich vyrobcu ve stredni tride.

Peto25.10.2014 - 15:23 Trvalý odkaz

Jedina vec ktora mi na Huaweioch vadi je ich nadstavba. Nie je v nej ziadne menu, je to podla mna strasne neprehladne.

ondrakomous25.10.2014 - 15:40 Trvalý odkaz

zamakali uplne na vsem, kdyz to srovnam s mobilama, ktery delali pred rokem, dvema, tak dneska sou fakt uplne nekde jinde. rikam to zcela nezaujate, ze se zlepsili asi nejvic ze vsech vyrobcu.teda abych byl presnej, tak delali driv dobry mobily, ale nebyla to uplna spicka, ted uz to spicka je a kdyz si vezmu o kolik jsou levnejsi oproti jinym znackam, tak je to super kauf, treba honor 3x milerad doporucim kazdymu, za ty prachy nema absolutne konkurenci. k te nastavbe je to jednoduchy, stabilni a hlavne nezere to zbytecne ramku. kazdymu vyhovuje neco jinyho, mne nastavba huawei prijde nejlepsi spolu s nastavbou od sony. dostanu se vsude rychle a je to prehledny, to mi bohate staci.

Celá diskusia 21 príspevkov