Nokia 208 na Slovensku

V slovenských obchodoch si môžete kúpiť jednoduchý telefón klasickej konštrukcie s 2,4'' QVGA displejom, podporou 3G a slotom na pamäťové karty.

Nokia 208 má plastovú konštrukciu s alfanumerickou klávesnicou a 2,4-palcový displej s rozlíšením 240 x 320 bodov. Vnútorná 256 MB pamäť sa dá rozšíriť microSD kartami do veľkosti 32 GB.

Multimediálny obsah nahráte do zariadenia cez Bluetooth alebo microUSB kábel a funkciu mass storage. Vďaka 3,5 mm jacku využijete telefón aj ako MP3 prehrávač. Nechýba FM rádio s RDS, podpora rýchlej dátovej siete HSPA ani 1,3-megapixelový fotoaparát. Automatické zaostrovanie ani prisvetľovaciu diódu však nehľadajte.

Medzi nainštalovanými aplikáciami sa nachádza Facebook, Twitter, internetový prehliadač Nokia Xpress, Java hry, kalendár, budík, kalkulačka i e-mailový klient. Batéria dostala kapacitu 1 020 mAh, čo podľa výrobcu umožní až 12 hodín telefonovania, 29 hodín počúvania hudby alebo 33 dní pohotovostného režimu.

ikona

Základné info: Nokia 208Lacný telefón klasickej koštrukcie s 2,4'' QVGA displejom, 1,3 Mpix fotoaparátom, Bluetooth, FM rádiom, podporou HSPA a slotom na pamäťové karty. Dostupná bude aj v dual SIM verzii.

Nokia 208

Orientačná cena: 58 € (www.epicentrum.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

galaxi 05.10.2013 - 23:57

zasa bez wiffi.

Manobb06.10.2013 - 11:13 Trvalý odkaz

Vcera som tu napisal dlhsi komentar, ale ako neprihlaseny, tak mi ho sem nedalo a zmazalo a usilie vyslo nazmar. TIP pre redakciu: Ak napisem koment bez prihlasenia, system by mohol dat volbu prihlasit a az potom, ked sa clovek neprihladi, koment zmazat ...

Takze len strucne pointu vcerajsieho prispevku: 208-cka je zbytocny model, ktory v podstate neprinasa nic navyse oproti tym plastakom, ktore tu uz mame ... 206, 301 a pod.

Preto skoda namahy Nokie a strateny cas pri realizacii 208-cky.

petris06.10.2013 - 11:39 Trvalý odkaz

tvoje nepozorne ocko si nevsimlo: nokia 208 je na rozdiel od nokie 206 3g telefon. nokia 208 na rozdiel od nokie 206 nie je dual sim model. nokia 208 ma bluetooth 3.0 na rozdiel od nokie 206 s verziou 2.1. a tak dalej. nabuduce pred vynesenim tvojich zaverov si najskor poriadne precitaj parametre. vies material obalu nie je vsetko ;-)

Manobb06.10.2013 - 13:08 Trvalý odkaz

Re: petris
Zda sa, ze si celkom nepochopil pointu prispevku. Jeho cielom bolo pripomenut, ze medzi tymito plastakmi z low-end skupiny naozaj nie su rozdiely, lebo su vsetky low-end a tato skupina zakaznikov velmi neriesi tie detaily (rozdiely), ktore si Ty popisal. Cielova skupina totiz je ta ista ....

Preto by Nokia uz nemusela tak mrhat silami a mohla by priniest aj nejaku "vlajkovu lod" medzi klasikami. .... I ked sa Nokia tvrai, ze taky model (luxusny) priniesla (Nokia 515), tak vacsina zakaznikov i odbornych redaktorov sa v podstate zhodla, ze to je len dalsi z low-endov hrajucich sa na luxus ....
Ak neveris, kukni napr. Na cesku mobilmaniu a po prezreti videa uvidis, co si o nokiackom luxuse myslia ti kompetentni = co vedia rozlisit kvalitu od tuctovosti a pod.

petris06.10.2013 - 13:37 Trvalý odkaz

pozri mne je jedno co riesi nejaka ceska mobilmania alebo ty ako "cielova skupina". popisal som ti rozdiely medzi tebou spominanym modelom nokia asha 206 a 208 aj ked ty ziadne nevidis.

vlajkova lod medzi low endmi? najvacsi rozdiel medzi tymi dvoma je prave podpora sieti 3g. no ak to pre teba a "cielovu skupinu" nieje dostatocny argument tak prepac. hlboko sa ospravedlnujem ze som si dovolil reagovat na tie tvoje blaboly o tom ze nie su ziadne rozdiely medzi plastovymi mobilmi asha 206 a asha 208. cital som co ty cakas. ved ta je plny internet. cakaj si na svoj lacny model - asi cakas nahradu za e-radu ale za max. 50 eur - ktora bude mat vybavu naozajstnej vlajkovej lode a nie tej tvoje kategorie low end vlajkovych lodi. si taky naivny alebo za to nemozes?

a co si ty a zopar "redaktorov" z ceskej mobilmanie cakal? hlinikove telo s wifi v zakladnej vybave ale za max. 70 eur? len ak by si mal zasa potrebu pisat o tom aky je to low end tak pripominam podporu 3g alebo aj hd voice ci sekvencne snimanie alebo 5 mpix foto s led bleskom ako aj autopotret a slam. ak su to vsetko vlastnosti ktore nepotrebujes tak si kup kludne niektory z tych plastovych modelov alebo dalej a pokojne cakaj na svoj lacny sen.

Celá diskusia 13 príspevkov