Samsung Galaxy Premier: 4,65'' HD displej a Android 4.1

Novinka svojou veľkosťou a parametrami displeja pripomína minuloročný Samsung Galaxy Nexus, no s novším hardvérom a niekoľkými vylepšeniami. Smartfón prichádza s dizajnom, ktorý od uvedenia vlajkovej lode Galaxy S III prezentuje Samsung na posledných modeloch radu Galaxy.

Displej s 4,65'' uhlopriečkou a HD rozlíšením disponuje technológiou Super AMOLED, rovnako ako Galaxy Nexus. Zvyšné parametre sú však už o niečo lepšie než aké ponúka tretí Google smarfón.

Samsung Galaxy Premier dostal dvojjadrový 1,5 GHz procesor, na ktorom beží operačný systém Android 4.1 s tradičnou grafickou nadstavbou TouchWiz. Operačná pamäť RAM má veľkosť 1 GB a vnútorná 8 GB a 16 GB kapacita podporuje rozšírenie microSD kartami do veľkosti 32 GB. Fotografie a videá vo Full HD rozlíšení zhotoví používateľ 8-megapixelovým fotoaparátom s prisvetľovacou diódou a automatickým zaostrovaním. Na videohovory a autoportréty poslúži predná 1,9 Mpix kamera.

Vo výbave nebude chýbať Wi-Fi, GPS, NFC, HSPA+, Bluetooth 4.0, FM rádio a na vybraných trhoch ani LTE. Novinka poteší aj akumulátorom s kapacitou 2 100 mAh. Navyše prinesie aj niektoré inovatívne funkcie známe z vlajkovej lode Samsung Galaxy S III.

Samsung Galaxy Premier sa začne v novembri tohto roka predávať v Rusku, neskôr si smartfón budú môcť zakúpiť zákazníci na Ukrajine, v Číne, Kórei a juhovýchodnej Ázii. Či Samsung plánuje aj globálnu dostupnosť zatiaľ nie je jasné. Cena je nastavená dosť vysoko - 5555 ukrajinských hrivien, čo je približne 527 €.

Zdroj: press.samsung.ua

Diskusia k článku:

Insomniac 02.11.2012 - 01:06

už to je všetko na jedno kopyto, dizajn,parametre,názov, a ešte aj tá cena je veľmi podobná SIIIke....podľa mňa zbytočný telefón, kedže má iba dvojjadro tak mohli dať cenu okolo 400€

Insomniac02.11.2012 - 01:09 Trvalý odkaz

p.s.: neviem či to je také ohromne ťažké v tejto dobre ale už by mohli doladiť jednu obrovskú chybičku krásy, na všetkých telefónoch im to chýba a to je hardwerové tlačidlo fotoaparátu.

lukas02.11.2012 - 08:40 Trvalý odkaz

Inak tá cena je strašne vysoká a nikto akosi nechápe prečo, na všetkých stránkach, kde som čítal info sa o tom autor zmieňoval, že nechápu takú vysokú cenovku...

Bonyek@azet.sk02.11.2012 - 14:17 Trvalý odkaz

Koľko tých s označením galaxi ešte pribudne.?

Celá diskusia 10 príspevkov