LG KF600

Prvý kontakt s mid-endom Slajder s netradičným ovládaním, 3 Mpix fotoaparátom s AF, FM rádiom a prehrávačom hudby.

Základné parametre:

konštrukcia: vysúvacia,

OS: vlastný,

frekvencie: 900 / 1800 / 1900 MHz,

rozmery: 101 x 51 x 14 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: ???,

hmotnosť: 107 gramov (zistená: ???),

displej: aktívny, 262 144 farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 51 mm,

druhý displej slúžiaci na ovládanie: aktívny, dotykový, 262 144 farieb, 176 x 240 b., uhlopriečka 38 mm,

fotoaparát: 3,2 Mpix (2 048 x 1 536 b.), autofókus, LED blesk, kryt objektívu, záznam videí (pravdepodobne 240 x 320 b.),

pamäť: 64 MB + microSD,

správy: SMS, EMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0, kábel, mass storage,

hudba: MP3/AAC prehrávač, FM rádio, A2DP, pravdepodobne aj adaptér na 3,5 mm jack),

ostatné: Java, WAP 2.0, HTML,

batéria: Li-Ion, 800 mAh,

výdrž: do 4 h hovoru / 480 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, RSS, UMTS, HSDPA, HSUPA, IrDA, Wi-Fi, videohovor, prehliadač dokumentov, GPS, pravdepodobne aj minimalizácia Java aplikácií a multitasking,

Obsah balenia:

zatiaľ neznámy

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

LG sa pustilo v tomto roku do boja o priečky v predajnosti mobilných telefónov predstavením niekoľkých atraktívnych produktov na Mobile World Congress 2008 v Barcelone. Medzi nimi sa objavil aj jeden z hlavných protagonistov - LG KF600. Jedná sa o slajder vyrobený z nadpriemerne kvalitných materiálov. Vaše ruky určite potešia jeho zaoblené tvary a príjemné rozmery; hmotnosť prístroja však prevyšuje magickú stovku. Predná stena prístroja je typická spomínanou dvojicou obrazoviek. Horná, s QVGA rozlíšením, je určená len na sledovanie obrazu, spodná, dotyková, zase na ovládanie prístroja. Jej obraz sa mení spolu s obrazom na hlavnej obrazovke a vy tak máte neustále k dispozícii tie možnosti, ktoré potrebujete. V pohotovostnom stave obsahuje ovládacia obrazovka šesť ikon pre vstup do najdôležitejších funkcií. Po vstupe do menu sa okamžite zobrazí štvorica šípok aj tlačidlá OK a naspäť. Pri prezeraní obrázkov zase pribudne ponuka zoom, a po priblížení fotografie sa na nej dokonca zobrazí náhľad na celú fotografiu s vyznačením priblíženej plochy. Veľmi užitočné je prispôsobenie dotykovej plochy so zobrazením potrebných funkcií pri fotografovaní.

Klávesnicu rozdelíme na dve časti: tlačidlá v bočných stenách a alfanumerickú časť. V ľavej bočnej stene sa nachádzajú dobre nahmatateľné dvojité tlačidlo pre ovládanie hlasitosti a MP3 tlačidlo. Na opačnej strane sa nachádza spúšť fotoaparátu. Menej chvály si zaslúži alfanumerická časť, ktorá obsahuje tiež céčko a červené aj zelené tlačidlo. Presun tlačidiel pre ovládanie hovoru na spodnú klávesnicu kritizujem aj na Samsungu G810, a rovnako sa na túto zmenu pozerám na LG KF600. Ovládanie prichádzajúceho hovoru tak prevzala kompletne dotyková obrazovka, alebo, pochopiteľne, vysúvací mechanizmus.

Spracovanie prístroja je veľmi kvalitné, LG v tomto smere spolu bojuje všetkými možnými zbraňami. Konkurenčný Sony Ericsson a Nokia v spracovaní kórejským produktom značiek LG a Samsung jednoducho nestíhajú a za ostatné kontinenty tu máme už len dizajnovo orientovanú Motorolu, ktorej pozícia na trhu s mobilnými telefónmi neustále klesá. Na 3,5 mm konektor priamo na tele prístroja zabudnite, ale je možné, že sa v balení bude nachádzať redukcia pre pripojenie štandardných slúchadiel. Rovnako, ako dátový konektor, je aj pamäťová karta microSD chránená krytom. Trojmegapixelový fotoaparát s autofókusom zaznamenáva aj videá a doplnený bol aj LED bleskom.

Štyridsaťmegabajtovú pamäť prístroja rozšírite pomocou karty microSD, pravdepodobne do kapacity 2 GB. LG KF600 si tiež zapamätá 1 000 kontaktov. Nechýba ani podpora všetkých základných typov správ - od SMS až po e-maily. Žiaľ, na 3G sa v tomto prístroji nemyslelo, vystačiť si musíme s GPRS a EDGE. Lokálny prenos dát zabezpečí okrem spomínanej pamäťovej katry podpora Bluetooth a kábel. Najväčším líkadlom budú zábavbé funkcie. Okrem príjemného prostredia fotoaparátu s autofókusom poteší aj kvalitný prehrávač hudby a zabudované FM rádio.

Výhody:

- nové a rýchle ovládanie,

- fotoaparát s autofókusom

Nevýhody:

- slabá batéria,

- chýba nejaká funkčná lahôdka.

Záver

LG KF600 je vydarený počin kórejského výrobcu s dušou experimentátora. Kombinuje úplne nové ovládanie s rokmi overenými prvkami - kvalitným spracovaním a elegantnými tvarmi. Funkčnou výbavou sa KF600 radí medzi tradičné modely strednej triedy.

- -

Výťah z tlačovej správy:

Barcelona, 11. februára 2008 ––- Spoločnosť LG Electronics dnes oznámila, že na európsky trh uvádza nový mobilný telefón LG KF600, ktorý získal cenu za dizajn iF na rok 2008. Telefón je vybavený množstvom funkcií a vďaka jedinečnému ovládaciemu displeju InteractPad sa pohodlie pri jeho obsluhe vyrovná jeho elegantnému vzhľadu.

InteractPad nahrádza fyzické navigačné tlačidlá kontextovými virtuálnymi tlačidlami, ktoré sa menia podľa toho, čo sa užívateľ chystá uskutočniť. InteractPad modelu LG KF600 zobrazuje iba tie tlačidlá, ktoré užívateľ potrebuje k vykonávaniu úlohy, bez toho, aby sa pritom rozptyľoval inými. K väčšej presnosti prispieva i to, že tieto virtuálne tlačidlá sú väčšie a lepšie rozmiestnené ako fyzické tlačidlá. InteractPad je ideálne rozhranie pre ovládanie multimediálnych funkcií modelu LG KF600, ku ktorým patrí digitálny audio prehrávač, fotoaparát a videokamera. Pretože jeho ovládacie prvky nie sú viazané na fyzické tlačidlá, každá z týchto funkcií má vlastné rozhranie, vďaka ktorému je ich používanie skutočne intuitívne. Aby bolo ovládanie interaktívneho displeja InteractPad naozaj jednoduché, je vybavený multisenzorickou spätnou väzbou, ktorá dáva užívateľom zvukové, vizuálne a dotykové pokyny. Po stlačení akéhokoľvek virtuálneho tlačidla sa toto tlačidlo zväčší a telefón zareaguje nepatrnou vibráciou a klapnutím.

Model LG KF600 ponúka osem dynamických tém grafického rozhrania. Tieto témy, z ktorých sa mnohé inšpirovali dielom známeho výtvarníka Keitha Haringa, sa prejavia vo všetkých aspektoch rozhrania modelu LG KF600 vrátane displeja InteractPad. Nastavené témy sa prejavia v ponukách, ikonách i tapetách jednotlivých aplikácií.

K výkonným multimediálnym funkciám modelu LG KF600 patria trojmegapixlový fotoaparát, MP3 prehrávač, nahrávanie videa, FM rádio, Bluetooth a ďalšie. Jeho ergonomický lichobežníkový tvar je ideálnym doplnkom elegantnej lesklej povrchovej úpravy.

Model LG KF600 je v predaji od začiatku januára a teraz bol oficiálne predstavený na kongrese World Mobile Congress 2008 v španielskej Barcelone.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 24.04.2008 - 11:11

unived micindev: napada niekoho aky by mohlo mat zmysel mat na mobile 2xlcd?...alebo to iba mne to pride ako nezmysel? teda nieje jednoduchsie mat 1xlcd a InteractPad™ nacapeny cez cely?

anonymous24.04.2008 - 11:35 Trvalý odkaz

samo: mne sa to paci. konecne niekto prisiel s dobrym napadom.

anonymous24.04.2008 - 12:22 Trvalý odkaz

graffoo: napriklad pri tom prehliadani obrazkov je to fajn vec. lenze v podstate to iste by sa dalo vyriesit aj jednym displejom, ktory by mal celkovu velkost ako tieto dva spolu. ale tak pokial to marketing dobre "prezentuje" tak preco to nekupit, ze? :D

anonymous24.04.2008 - 13:20 Trvalý odkaz

Borizz: Graffoo riesil som podobnu dilemu. Naco mat jeden dotykovy pomocny a jeden normalny displej?? Ved staci len jeden velky cely dotykovy no nie?? Ale ludia sa boja len dotykovych displejov, tak asi idu vyrobcovia na to postupne...nech si zvyknu sa ovladaciu plochu na dotyk a potom casom prejdu plynule na celodotykove ovladanie ;) toto LG som neskusal, ale u Tamtungu sa mi to ovladanie normalne zapacilo. Takze predpokladam, ze to bude podobne a urcite to zaujme ;)

anonymous24.04.2008 - 19:24 Trvalý odkaz

Mikullas: No ono to je hlavne o image. Ale z praktickeho hladiska aspon nebude zatapkany hlavny displej.

Celá diskusia 11 príspevkov