Samsung Galaxy Tab 10.1 sa v EÚ predávať môže, Galaxy Tab 7.7 nie

Nekonečný príbeh súdnych naťahovačiek Samsung vs. Apple nemá konca-kraja. Patentové spory dvoch veľkých firiem z minulého roka pokračujú.

Düsseldorfský súd najnovšie zakázal predaj tabletu Samsung Galaxy Tab 7.7 v celej Európskej únii, ale model Galaxy Tab 10.1 sa predávať môže.

Už v auguste 2011 sa v médiách objavila informácia o pozastavení predaja tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 v Európe. Firma Apple podala na okresný súd v Düsseldorfe návrh na predbežné opatrenie, ktoré by znemožnilo spoločnosti Samsung predávať tento tablet na európskom trhu. Dôvodom malo byť porušenie patentu na dizajn. Nemecký súd firme Apple 9. augusta 2011 vyhovel.

Prečítajte si: Samsung Galaxy Tab 10.1 sa nesmie predávať iba v Nemecku (17. 8. 2011)

Právnici kórejskej spoločnosti sa odvolali a nemecký súd prehodnotil svoje rozhodnutie o predbežnom zákaze predaja tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 v európskych krajinách a verdikt o zákaze predaja ostal platný iba pre Nemecko.

Okrem toho musel v septembri Samsung z prezentačnej výstavy IFA 2011 v Berlíne stiahnuť tablet Galaxy Tab 7.7 kvôli ďalšiemu opatreniu nemeckého súdu v Düsseldorfe z 2. septembra 2011. Výrobca musel odstrániť aj všetky propagačné materiály, ktoré sa týkali sporného modelu. Nepomohli ani oznamy na zadnej strane tabletu, ktoré upozorňovali, že zariadenie nie je určený na predaj v Nemecku.

Prečítajte si: Samsung musel stiahnuť z veľtrhu IFA 2011 tablet Galaxy Tab 7.7 (5. 9. 2011)

Súdny spor sa opäť posunul iným smerom. Posledné informácie hovoria o verdikte odvolacieho súdu, ktorý potvrdil rozsudok o zákaze predaja modelu Galaxy Tab 7.7 v celej Európskej únii. Ten vo februári tohto roka vyniesol nižší súd. Düsseldorfský súd zároveň povolil predaj väčšieho tabletu Galaxy Tab 10.1.

Vzájomné žaloby oboch spoločností za porušovanie patentov však neskončili. Na súde ležia ďalšie podania, ktoré čakajú na vynesenie verdiktu. Rovnakú vojnu o predaj tabletov vedie Apple so Samsungom aj v USA. Posledné správy hovoria o predbežnom zákaze predaja tabletu Galaxy Tab 10.1 na území USA.

Zdroj: fosspatents.com

Diskusia k článku:

Martin 24.07.2012 - 22:32

dakujeme apple gratulujem ti opet k uzasnemu vitazstvu!!! ale fakt za taketo pi... zalovat? to sa fakt apple boji konkurencie? :D apple je uz ako male ufnukane decko, ktore zaluje za to ze mu chlapec ukradol auticko... No proste no koment nemam na to slov. Sak sa ten tab 7.7 vobec na ten ipad nepodoba alebo som slepy? :D

Pavol Pavučko24.07.2012 - 23:45 Trvalý odkaz

to je pravda a este k tomu mam dva pripomienky :) po prve sa apple asi boji kedze vsetko len zaluje a po druhe v cine to je zase naopak tam uz spravili vlastny ONE X z pametovkami a jelly beanom sa mi zda alebo aj iphone z androšrotom

huje®24.07.2012 - 23:47 Trvalý odkaz

to bude veselé :-) To už je o tom, kto komu skôr zlomí väzy ?

"Apple has finally put a price tag on the the patent infringement court battle it has been waging against Samsung. In a filing made to a District Court in California, Apple asks for $2.525 billion from the Korean based manufacturer, arguing that Samsung had unjustly profited by that amount from the sales of its Galaxy devices."

jankoikariam25.07.2012 - 00:00 Trvalý odkaz

Ak sa 7.7 podoba na ipad tak nech zazaluju aj okno co mam na byte tvarom sa podoba na apple

gombicka61125.07.2012 - 00:04 Trvalý odkaz

suhlasim s tebou...toto uz nieje normalne...asi si pockam na NEXUS 7 a bude vybavene...:D

Celá diskusia 18 príspevkov