Je 849 eur za Samsung Galaxy Note 7 adekvátnych?

Predobjednávky na najnovší tabletofón Samsung Galaxy Note 7 štartujú na Slovensku oficiálne až 16. augusta, ale už dnes si môžeme urobiť predstavu o tom, koľko eur si bude Samsung za špičkový model pýtať. A nebude to malá suma.

Novinku Galaxy Note 7 nájdeme napríklad v ponuke internetového obchodu Alza.sk s predpokladanou cenou 849 eur, čo je rovnaká suma, o akej sa špekulovalo už krátko po prezentácii novinky. Pre mnohých závratná cenovka, ktorá i pri špičkových smartfónoch stále dokáže prekvapiť.

Minuloročný model Galaxy Note 5 sa v Európe oficiálne neukázal, model roku 2014 - Note 4 štartoval s odporúčanou cenovkou 769 eur, a dnes sa predáva za cenu približne 539 eur. Ale i po dvoch rokoch patrí Note 4 svojou výbavou stále medzi high-endy.

Čo všetko Note 7 za 849 eur ponúkne sa môžete dočítať v našom základnom infe, v krátkosti spomeniem 5,7'' QHD displej (1440 x 2560 b.), výkonný osemjadrový procesor Exynos, vodeodolnú konštrukciu, plnú dátovú podporu, výborný fotoaparát a novinkou je snímač dúhovky oka. Nechýba ani vynovené viacfunkčné dotykové pero S-Pen, bez ktorého by Note už nebol Note.

A práve možno S Pen a náklonnosť k značke bude tým rozhodujúcim faktorom, prečo si zákazníci 849-eurový telefón kúpia. Ak sa vám zdá cena vysoká, poďme hľadať alternatívy. Takmer rok starý iPhone 6S Plus s obmedzenou 64-gigovou pamäťou sa stále predáva za 950 eur, a to má len Full HD rozlíšenie dispeja. Ceny top modelov konkurenčných značiek si v overených obchodoch držia cenovku okolo 650 eur, čo je síce o dvesto eur menej než za Note 7, no stále je to pre mnohých Slovákov vysoká suma za telefón.

Vieme, že vo vysokých cenách sa odzrkadlujú aj náklady na vývoj nových technológií a marketing, sú ale adekvátne? Sme zvedaví na váš názor.

A určite si prečítajte aj článok: Samsung Galaxy Note 7 naživo

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 06.08.2016 - 10:14

Ak chce niekto stylus, nemá alternatívu. Ak väčší displej a výkonný HW, možností je dosť. Keď prišiel Note 3, FM rádio (v Note 2) vystriedal infraport. Note 5 prisiel o oboje a vyoperovali mu aj slot na pamäťové karty. Note 7 dostal podporu micro SD späť. Pridali vodeodolnosť. No furt to neni komplet na taký high end a cenu. A nechcem polemizovať o tom, že jeden nepotrebuje NFC, ďalší vymenitelnú batériu..

marek06.08.2016 - 10:39 Trvalý odkaz

Pozrime sa koľko stáli high end nokie pred 10 rokmi a máme odpoveď. Vždy bola cena pri top zariadeniach etablovaných výrobcov taká, na čo to teraz riešiť. Kým sa nájdu ľudia čo sú ochotní to za tie peniaze kúpiť ceny iné nebudú.

ondrakomous06.08.2016 - 10:46 Trvalý odkaz

iphone 6s plus je jeste drazsi a 7iphone bude taky draha jak cert, dneska top china zacina na 500 euro, za ten note mi to prijde asi adekvatni, ten telefon mel obri reklamu, skoro dva, tri mesice jsme masirovani ze vsech stran, jak je to jedinecny zarizeni. na druhou stranu tolik nestoji pomalu ani ipad pro, kde mas plnou podporu kresliciho pera. samsung podle me neni schopny udrzet ceny vysoko jako treba apple viz treba ceny samsungu s6,s7, i kdyz model galaxy s7 byl podle me nejuspesnejsi samsung mozna v historii. je pravda, ze apple je po strance hardwaru neuveritelne predrazeny, ale ono se to hodne vyrovna softwarem, ktery je opravdu vyladeny jak "Svajcarske hodinky", paradoxne cenu iphonu nejvic snizil iphone SE, ale nejsem si jisty jestli si tim apple pomohl, treba sony uz to pochopili, ze je lepsi prodavat s vetsi marzi a min kusu.

Manobb06.08.2016 - 10:50 Trvalý odkaz

Stručne:
849 eur za Samsung Galaxy Note 7 adekvátnych NIE JE !

... a toľko by som nedal dokonca ani za iPhone

ondrakomous06.08.2016 - 10:53 Trvalý odkaz

v cene mas bryle pro virtualni realitu a kreslici pero.

Celá diskusia 19 príspevkov