Fotogaléria: ZTE Nubia Z9 a Axon Elite naživo

Na MWC 2016 sme si pozreli aj dva smartfóny čínskeho výrobcu, ktoré nie sú žiadnou horúcou novinkou, no zaujmú výbavou, dostupnou cenou i dizajnom.

ZTE Nubia Z9 bola predstavená už v máji minulého roka, no ZTE ju ukázalo aj na tohtoročnom MWC. Zaujme jemne zahnutým 5,2-palcovým Full HD displejom natiahnutým do strán na maximum a až 4 GB operačnou pamäťou RAM (kombinácie 3 GB RAM + 32 GB ROM alebo 4 GB RAM + 64 GB ROM). Nezaostáva ani fotoaparát. Zadný dostal 16-megapixelový snímač, predná kamera sa pýši rozlíšením osem megapixelov a 80° objektívom. Nad Androdiom 5.0 beží vlastný systém Nubia UI 3.0.

ikona

ZTE Nubia Z9: 5,2’’ Full HD displej bez bočného rámu a až 4 GB RAMOčakávaný smartfón bol včera už oficiálne predstavený. Na prvý pohľad zaujme veľmi tenkým bočným rámom, ktorý vytvára ilúziu zahnutého displeja. Ten ponúka ovládanie gestami. Hardvérovou výbavou zatieni aj niektoré aktuálne vlajkové lode.

ZTE Axon Elite je novinkou z berlínskej výstavy IFA 2015. Ponúka štýlový dizajn a veľmi slušnú výbavu. Luxusný vzhľad podčiarkuje zlatá farba a kožené prvky ma konštrukcii. Efektná je aj mriežka predných reproduktorov a novinka láka aj na AKM 4961 Hi-Fi audio čip.

Vo výbave nájdeme 5,5'' Full HD displej, osemjadorvý procesor Qualcomm Snapdragon 810 s taktom 2 GHz, 3 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB vnútorný priestor. Nad Androidom 5.0.2 beží vlastná nadstavba Mifavor UI 3.2. Lákadlom Axon Elite je aj duálny zadný fotoaparát, kde hlavný 13-megapixelový snímač dopĺňa sekundárny 2-megapixelový určený hlavne na zaznamenanie hĺbky. Nechýba automatické zaostrovanie, duálny LED blesk a nahrávanie UHD videí. Predná kamera ponúka 8 Mpix rozlíšenie. Telefón môžete odomknúť nielen snímačom odtlačkov prstov, ale aj skenerom oka alebo overením hlasu.

ikona

Základné info: ZTE Axon EliteŠtýlový android s exkluzívnym dizajnom, 5,5'' Full HD displejom, osemjadrovým procesorom, 3 GB RAM, 13 Mpix + 2 Mpix duálnym fotoaparátom, 3 000 mAh batériou a trojitým zabezpečením: snímačom odtlačkov prstov, skenerom oka alebo overením hlasom.

Živé fotografie: ZTE Nubia Z9

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Živé fotografie: ZTE Axon Elite

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Cestu a ubytovanie na MWC 2016 hradil redaktorke Telekom. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

gsmarena 01.03.2016 - 17:32

uz sa tesim na novu nubiu Z11,je vraj uz za rohom, tiez by mala mat ako vacsina vlajkovych lodi snap 820 a 4gb ram a podobny uzky ramik ako mala Z9 navyse pribudne usb-c, rychle nabijanie(mozno aj bezdrotove) a aj citacka otlackov,zas z axonu by mohla dostat stereo repro ale to zrejme dostane specialitka axon triedy,zas blade trieda je pre menej narocnych ,co sa uspokoja s midend vybavou, kazdopadne ZTE je cool posledne mesiace sa celkom slusne cini este som zvedavy na oppo a vivo ich vlajkove lode su pred dverami, podobne aj huawei a ich nova P9 potom este htc M10 a potom nastane dlhsia pauza a tesne pred letom ci v lete predstavi svoju vlajkovu lod spolu lenovo/motorola na nich som tiez zvedavy,ale na nich uz cakat nemienim lebo si zas nic nekupim :)

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy01.03.2016 - 18:57 Trvalý odkaz

Ale ved my všetci to vieme ze si nic nekupis :)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne01.03.2016 - 19:23 Trvalý odkaz

Niekomu vyhovuje stav hldania telefonu. Ked si kupi uz nemusi hladat a strati to stavi drajv a chut prezerat stranky s telefonmi... Potom je to uz nuda.

gsmarena01.03.2016 - 19:40 Trvalý odkaz

ved toto wayne svata pravda,ono samozrejme fon v plane mam kupit no nekupim hned po prvej predstavenej vlajkovej lodi co da logiku,ale pockam si uvidim co pride cez jar vsetko na trh a potom sa rozhodnem..ved to robia takto mnohi co je na tom abnormalne? napr alcatel vyda na trh svoju vlajkovu lod 4s az pred letom(hoci netusim preco az tak neskoro ale budiz),ale mozno sa oplati pockat..

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy01.03.2016 - 19:56 Trvalý odkaz

Abnormalne je to ze ked minule leto predstavila motorola novinky tak uz vtedy si bol v stadiu hladania, :) a budes tam este aj toto leto
Ale ved hladaj kolko chces ale o každom svojom vlhkom sne nas nemusis informovat.
K clanku: bud ma Lenka male ruky alebo ta Z9 riadna tehla, v jej rukach tak pôsobí

Celá diskusia 5 príspevkov