Microsoft: z mobilnej divízie prepustíme 7 800 zamestnancov

Vyzerá to, že kúpa Nokie nebola výhodnou investíciou. Microsoft na svojej stránke oznámil, že prepustí takmer 8-tisíc zamestnancov, a to hlavne z oblasti mobilného biznisu.

Generálny riaditeľ spoločnosti Satya Nadella poslal zamestnancom e-mail, v ktorom sa vyjadroval k plánom do budúcna a priznal, že firma v súvislosti s obstaraním Nokia zariadení a služieb (NDS) si odpíše 7,6 miliardy amerických dolárov, čo znamená, že sa nákup mobilnej divízie Nokie zrejme nebol až tak výhodný obchod.

Na výraznú stratu doplatí takmer 8 000 zamestnancov, ktorí si budú musieť hľadať iné zamestnanie. Reštrukturalizácia vyjde Mirosoft na ďalších 750 až 850 miliónov dolárov. Nadella zároveň oznámil, že v blízkom horizonte chcú spustiť efektívnejšie a cielenejšie telefónne portfólio, takže s mobilnými telefónmi nekončí.

ikona

Z mobilnej divízie Nokie bude Microsoft Mobile, Lumie asi zostanúSpoločný e-mail rozposlaný dodávateľom vysvetľuje, že mobilná divízia Nokie bude po odkúpení Microsoftom používať meno Microsoft Mobile. Odhadujeme tiež, že nové smartfóny z tejto dielne naďalej ponesú označenie Lumia, no logo Nokie sa zo sveta windowsfónov pravdepodobne potichu vytratí.

Sme zvedaví, čo si pre svojich zákazníkov Microsoft do budúcnosti pripravil. Čoskoro tu máme Windows 10 Mobile, a tak uvidíme, či sa dočkáme ešte nejakého top modelu alebo sa firma bude uberať skôr smerom k low-endom určeným pre rozvojové trhy.

Zdroj: news.microsoft.com

Diskusia k článku:

tom4as 13.07.2015 - 19:45

Dobrý deň Lenka, keď už (občas) zabrúsite do sveta okien, skúste si urobiť "prehľad tlače". Ono sa o tej budúcnosti už čo to vie... Skúste kliknúť na nejakú (českú) konkurenciu. Veselý deň...

Lenka Ivančíková13.07.2015 - 21:37 Trvalý odkaz

Je pravda, ze WP sa venujeme ovela menej nez inym platformam, co je zapricinene hlavne pomerom jednotlivych operacnych systemov. O dolezitych novinkach zo sveta Windows Phone sa samozrejme snazime informovat. Urcite tu preto nechybaju nove telefony s tymto OS ani info o uvedeni kazdej novej verzie WP. Pokial ma ktokolvek pocit, ze tu na tejto stranke nieco chyba, budeme radi, ked nas kontaktujete cez formular na to urceny. Je v pravom stlpci hore na nasej stranke. :) Naozaj obcas nestiham sledovat uplne vsetko. :) Vdaka.

sysell13.07.2015 - 23:42 Trvalý odkaz

Zial Win ma zial fakt maly podiel. Pritom dnes som bol v obchode pozret dake telefony a tie nokie resp. microsofty su fakt celkom pekne aj ten os je na zivo krajsi. Zial este raz idem do andoridu ale uz asi naposledy

Lumiak62514.07.2015 - 14:00 Trvalý odkaz

Microsoft práve kúpil Nokiu výhodne. Vyslal tam Elopa, ktorý stopol Symbian s vyše 30% podielom na trhu, zabil začínajúci Meego a išli do neznámeho WP7 schválne. Čím mobilnú divíziu Nokie sa im podarilo znehodnotiť a potom lacno kúpiť. Elop potom letel aj z MS, ale asi so zlatým padákom ako z Nokie. Elop bol taký trójsky kôň. Ja tu vidím dosť ľudí s WP. Podľa príspevkov s logom MS a mobilu. Lenka Jablčková na nás s oknami kašle. :) Ja nosím aj Android, aby som mal po ruke aj služby Google. Nepotrebujem nový Android na to. Stačí mi Sony Xperia M so 4.3 :) Hlavné mobily Lumia 730 kvôli dual SIM a Lumia 625 kvôli 4G, kde mám SIM Swanu. :)

jarpo14.07.2015 - 15:28 Trvalý odkaz

Hej, je to pravda, že WP-čku sa tu moc nevenujete. Je to síce málo rozšírená platforma, ale noviniek je okolo nej stále veľa.

Celá diskusia 5 príspevkov