Huawei uviedol skladací Mate Xs 2, notebooky MateBook D 16 a 16s, smartfóny Nova Y70 a Y90 a slúchadlá FreeBuds Pro 2

Novinkou je aj prvý tablet MatePad Paper s e-ink obrazovkou. Všetky zariadenia sa postupne začnú predávať aj na Slovensku.

Huawei oznámil na tlačovej medzinárodnej konferencii v Istanbule množstvo zaujímavých noviniek. Všetky vám postupne predstavíme v samostatných článkoch, preto zatiaľ prinášame iba stručné informácie. 

Ďalšia generácia smartfónu Huawei Mate Xs 2 (základné info) s vylepšenou konštrukciou, skladacím displejom, výkonným hardvérom, 50 Moix fotoaparátom a operačným systémom Harmony OS mala premiéru na čínskom trhu už koncom apríla. Konečne sa tak priblížia aj slovenskému trhu. Informácie o dátume dostupnosti a cene budú zverejnené neskôr. 

Nové smartfóny Huawei Nova Y70 a Nova Y90 sprevádza výrobca sloganom: superbatéria, supernabíjanie a superobrazovka. Nova Y70 prekvapí silnou 6000 mAh batériou, zatiaľ čo Nova Y90 sa nabije na 53 % len za 30 minút, a to vďaka technológii 40 W SuperCharge. Huawei Nova Y70 má odporúčanú cenu 159 eur, cena Nova Y90 bude upresnená neskôr.

Notebooky MateBook D 16 a 16s sú vhodné do práce, do školy aj na zábavu. Sú vybavené 16-palcovým displejom, procesorom Intel Core série H 12. generácie TDP s až 40 W dvojkanálovou pamäťou RAM a vysokorýchlostným diskom SSD. Umožňujú bezproblémovú spoluprácu Huawei zariadení a jednoduchý prenos súborov medzi počítačom, smartfónom a tabletom. Cenu ani dostupnosť zatiaľ nepoznáme. 

Huawei MatePad Paper je prvý E-Ink tablet od Huawei ideálny na čítanie kníh či poznámky. Vďaka svojmu tenkému tvaru a nízkej hmotnosti 360 gramov je ideálny na prenášanie. Novinka je zároveň prvým e-ink tabletom na svete, ktorý získal certifikáciu TÜV Rheinland Paper Like Display. 

Ak sa hrot dotykového pera dotkne 10,3'' obrazovky tabletu, je pri písaní počuť príjemný šuchot, ako keď píšete ceruzkou. Cenu a štart predaja tabletu sa dozvieme neskôr.

Poslednou novinkou sú true wireless slúchadlá Huawei FreeBuds Pro 2. Ide o prvé Hi-Res bezdrôtové slúchadlá na svete s duálnym zvukovým systémom. Kvalitný zvuk dosahujú vďaka Dual Sound System, dvom integrovaným čipom digitálneho analógového prevodníka (DAC) a štvormagnetovému dynamickému meniču s pokročilou technológiou prechodu digitálnej frekvencie, ktorá umožňuje zariadeniu rozlišovať medzi vysokými a nízkymi frekvenciami.

Sú vybavené prvým systémom Triple MIC ANC, vďaka ktorému slúchadlá poskytnú až o 15 % viac možností zníženia hluku v porovnaní s predchádzajúcim modelom. Navyše je v určitých prostrediach možné dosiahnuť maximálnu hĺbku redukcie hluku 47 dB.

Slúchadlá Huawei FreeBuds Pro 2 budú na Slovensku dostupné od 11. júla 2022 za odporúčanú cenu 199 eur. Predobjednávky prebiehajú od 24. 6. do 10. júla 2022 a získate pri nich darček: športový náramok Huawei Band 7

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu