Evolveo EasyPhone FP

Lacné seniorské véčko s 2,8'' displejom, hardvérovou klávesnicou, 3 Mpix fotoaparátom, 3,5 mm jackom, FM rádiom, SOS tlačidlom a 1000 mAh batériou.

Základné parametre:

OS: vlastný

čipset: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

rozmery: 120 x 58 x 14 mm

hmotnosť: 93 gramov

displej: 2,8'' (71 mm), TFT, 240 x 320 b.

zadný fotoaparát: 3 Mpix

pamäť: ??? + microSD

globálny prenos dát: 2G

lokálny prenos dát: Bluetooth

ostatné: FM rádio, audio jack, kalendár, záznamník, budík, kalkulačka, hudobný prehrávač, detektor pádu, SOS tlačidlom

dual SIM: 1 x microSIM + microSD

batéria: 1000 mAh, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: 3G, 4G / LTE, 5G, Wi-Fi, NFC, microUSB, USB-C, GPS, čítačku odtlačkov,  IrDA (infraport), zvýšenú odolnosť voči vode, stereo repro, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: 60 eur / jún 2022

Mobily s vyklápacou konštrukciou sú napriek rozšíreniu smartfónov s dotykovým displejom stále obľúbené. Najmä u starších ľudí, ktorí tak môžu prijať a ukončiť hovor jednoduchým vyklopením a zaklopením konštrukcie, a oceňujú aj veľké hardvérové tlačidlá. 

Výhodou seniorských modelov je aj prítomnosť SOS tlačidla a detektora pádu. Aj novinka od Evolveo dokáže vyhodnotiť, že došlo k pádu a automaticky začne vytáčať vopred nadefinované čísla, a zasielať SMS s aktuálnou polohou. Pokiaľ ide o planý poplach, je možné funkciu jednoducho deaktivovať.

Evolveo EasyPhone FP ponúka vnútorný 2,8-palcový farebný displej s rozlíšením 240 x 320 bodov, 3 Mpix fotoaparát, FM rádio, 3,5 mm audio jack, LED svietidlo a slot na microSD karty. Na pamäťovku si môžete uložiť obľúbenú hudbu, v menu nechýba hudobný prehrávač. Vonkajší monochromatický displej informuje o čase, dátume, sile signálu, kapacite batérie a doručených správach. 

Pre telefonovanie na obľúbené čísla je možné nastaviť osem rýchlych predvolieb alebo využiť funkciu Fotokontakty. Evolveo EasyPhone FP je na Slovensku dostupný za cenu približne 60 eur. V ponuke sú dve farebné verzie – čierna a červená. Súčasťou dodávky je aj nabíjací stojanček.

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu