Telekom odštartoval olympiádu v programovaní s micro:bitmi

Operátor pokračuje v podpore digitálneho vzdelávania na školách a v rámci platformy ENTER vyhlásil olympiádu v programovaní s micro:bitmi. Zapojiť sa a vyhrať atraktívne ceny môžu všetci žiaci 2. stupňa ZŠ, študenti stredných škôl a osemročných gymnázií.

Cieľom platformy ENTER je pomáhať budovať digitálne zručnosti detí a naučiť ich využívať technológie na riešenie problémov v spoločnosti. 

Sútažiť môžu maximálne 5-členné tímy. Ich úlohou je vypracovať projekt, ktorý by mal priniesť zlepšenie v niektorej zo stanovených oblastí. Micro:bit projekty sa môžu dotýkať napríklad oblastí zdravotníctva, životného prostredia, vzdušného priestoru, prírodných vied, či pomoci znevýhodneným. 

K projektu by mali tímy pripraviť detailný návod a nahrať originálne sprievodné video. Súťaží sa o atraktívne ceny pre každého člena tímu:
1. miesto:
- Mobilný telefón Apple iPhone 12 – pre každého člena tímu a učiteľa/učiteľku informatiky
- Grant na nákup micro:bitov alebo nadstavieb k micro:bitom pre školu
- Workshop s micro:bitmi pre školu
 2. miesto:
- Notebook DELL – pre každého člena tímu a učiteľa/učiteľku informatiky
- Grant na nákup micro:bitov alebo nadstavieb k micro:bitom pre školu
 3. miesto:
- Mobilný telefón Huawei P40 – pre každého člena tímu a učiteľa/učiteľku informatiky

 Hodnotiaca komisia do 16. mája 2022 vyberie 10 najlepších tímov, ktoré prídu obhájiť svoj projekt na osobnú prezentáciu do Bratislavy. Odborná komisia následne vyhlási víťazné tímy na prvých troch priečkach a priamo na mieste im aj odovzdá výhry.
 
Registrácia je otvorená až do 31. marca 2022. Viac informácii a registráciu nájdete na stránke enter.study/microbit-olympiada.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu