Dve veľké firmy zrušili účasť na MWC 2020. Dôvodom je koronavírus

O necelé tri týždne otvára svoje brány jedna z najväčších európskych technologických výstav. Už dnes je jasné, že minimálne dve veľké mená tam budú chýbať.

Celý svet pozorne sleduje vývoj šírenia nákazy, ktorá sa z Číny dostala už aj do niektorých európskych krajín. Aj keď epidemiológovia hovoria, že na sezónnu chrípku ročne zomrie viac ľudí než na obávaný koronavírus, situáciu netreba podceňovať. 

Tento vírus sa z chorého na ďalšieho človeka prenáša v kvapôčkach výlučkov z dýchacích ciest, ako "bežná" chrípka. Nemusíte sa tak obávať, že sa nakazíte rozbalením zásielky z Aliexpressu. Nedávno Slovenská pošta dočasne pozastavila prijímanie zásielok s doručením do Číny, Macao a Hong Kongu. Dôvodom však nie je strach z nákazy, ale obmedzenia v medzinárodnej leteckej preprave. 

Doručovanie zásielok, ktoré prídu na Slovensko pokračuje podľa vyjadrení pošty bez zmeny. Na svoje balíčky však môžete v dôsledku bezpečnostných opatrení čakať dlhšie než obvykle. 

Úmrtnosť na koronavírus je približne 2 %, čo je vzhľadom na závažnosť ochorenia nízke číslo, no šíri sa rýchlejšie než napríklad SARS, pri ktorom bola úmrtnosť 10 %. 

Preto netreba podliehať panike, stačí dodrživať hygienické návyky, vyhýbať sa ľuďom, ktorí mohli prísť do kontaktu s nakazeným človekom a nenavštevovať rizikové miesta. Takým môže byť aj veľké medzinárodné podujatie, akým je Mobile World Congress, ktorý sa každoročne koná v Barcelone. 

Tento rok na ňom budú chýbať minimálne dvaja výrobcovia: LG a ZTE. Je možné, že kým MWC 2020 v pondelok 24. 2. odštartuje, oznámi svoju neúčasť aj iná firma. 

LG vydalo tlačovú správu, v ktorom spomína globálny stav núdze nedávno vyhlásený svetovou zdravotníckou organizáciou WHO. Vzhľadom na bezpečnosť svojich zamestnancov sa spoločnosť rozhodla zrušiť svoju účasť. V blízkej budúcnosti zorganizuje samostatné podujatie, na ktorom oznámi nové mobilné produkty na rok 2020.

Asociácia GSMA, ktorá je usporiadateľom MWC, vydala zoznam opatrení, ktoré majú prispieť k vyššej bezpečnosti účastníkov výstavy. Samozrejmosťou bude maximálna starostlivosť o hygienu priestorov aj ľudí, chýbať nebude ani zvýšená lekárska podpora. 

Tak ako po iné roky ani tentoraz nebude redakcia Fony.sk na MWC v Barcelone chýbať. Toľko noviniek a zaujímavostí na jednom mieste je veľkým lákadlom, napriek riziku nákazy. 

Pokiaľ chcete mať aktuálne informácie o šírení koronavírusu, počtu nakazených, ale aj vyliečených ľudí, podrobné údaje nájdete na prehľadnej online mape gisanddata.maps.arcgis.com

Zdroj: lgnewsroom.com, mwcbarcelona.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu