Samsung Galaxy Fold príde v septembri

Inovatívny smartfón so skladacím displejom sa mal pôvodne začať predávať koncom apríla. Pre zistené problémy sa jeho oficiálny príchod odložil, teraz výrobca oznámil septembrové uvedenie na trh.

Skladací Samsung Galaxy Fold to od svojej februárovej premiéry nemá ľahké. Pred uvedením do predaja zaslal výrobca niektorým zahraničným recenzentom prvé kusy na test, no tí hlásili problémy s displejom. 

Do miesta ohybu vnikali nečistoty a prišlo aj na rôzne iné poškodenia, ktorých následkom boli pásy bielych pixelov alebo úplná porucha polovice displeja. Téme sme sa venovali v článku Skladací Samsung Galaxy Fold má problémy. Obrazovka zatiaľ veľa nevydrží. Nájdete tam aj oficiálne vyjadrenie Samsungu, ktorý za vzniknutým problémom videl odstránenie vrchnej vrstvy displeja recenzentmi, čo malo spôsobiť poškdodenie displeja. 

Samsung štart predaja odložil a pracoval na odstránení príčin problémov. Vylepšil dizajn a konštrukciu:

• vrchná ochranná vrstva displeja Infinity Flex bola potiahnutá až za rám, takže je zrejmé, že je neoddeliteľnou súčasťou konštrukcie displeja a nie je určená na odstránenie
• Galaxy Fold obsahuje ďalšie vylepšenia, ktoré lepšie chránia prístroj pred vonkajšími časticami a zároveň zachovávajú jeho osobité skladacie vyhotovenie:
- horná a spodná časť pántu bola spevnená novo pridanými ochrannými krytmi
- pre zvýšenie ochrany displeja Infinity Flex boli pod displej pridané ďalšie kovové vrstvy
- priestor medzi pántom a telom smartfónu Galaxy Fold sa zmenšil

Okrem toho Samsung zapracoval aj na zdokonalení používateľského prostredia vrátane optimalizácie ďalších aplikácií a služieb. 

Samsung v súčasnej dobe realizuje testy finálneho produktu, aby na vybraných trhoch mohol Galaxy Fold ponúknuť od septembra. Ďalšie informácie o dostupnosti budú poskytnuté neskôr s blížiacim sa dátumom uvedenia na trh. Zatiaľ nepoznáme ani odporúčanú cenu, hovorí sa o sume okolo 2000 eur. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu